Anlık Bildirim

Türkiye Periscope'ta 3. sırada

 İranlı girişimci Kayvon Beykpour ve Joe Berstein tarafından geliştirilen ve Twitter tarafından 100 milyon dolara satın alınan canlı uygulaması Periscope, kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Tüm dünyada kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan uygulama, ülkemizde de yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaj sırasında konu hakkında konuşan Kayvon Beykpour, Periscope kullanımında Türkiye'nin 3.sırada yer aldığını açıkladı.
 Şu anda dünya genelinde 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan ve günde 21 milyon dakikadan fazla canlı yayının gerçekleştiği Periscope'un temeli Beykpour'un İstanbul seyahati sırasında atıldı. İstanbul seyahati sırasında Gezi Parkı olaylarına denk gelen İranlı girişimci, Gezi Parkı'ndaki insanların video ve fotoğraf çekip paylaşmak için uğraştıklarını fark etmiş. Buradan yola çıkarak mobil kullanıcıların bir canlı yayın uygulamasına ihtiyaç duyduğu kanaatine varan Beykpour, bu fikri ABD'deki ortağı Joe Berstein ile paylaştı ve böylece ortaya Periscope çıktı.
Oldukça kısa sürede 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmayı başaran Periscope'un, dünya genelinde 300 milyona yakın kullanıcıya sahip olan Twitter'ın da desteğiyle kullanıcı kitlesini hızla arttırmaya devam etmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2679 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, uygulama ve
2 etiket daha Periscope Sosyal Medya
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim