Anlık Bildirim

Ubuntu da kendi Continuum özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor

Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi ile birlikte sunacağı Continuum özelliği oldukça ses getirdi. Uyumlu Windows 10 telefonunuzu veya tabletinizi monitör-klavye-fare üçlüsüne bağladığınızda bir PC tecrübesi yaşayabileceğiniz Continuum özelliği aslında yeni değil. 

Daha önce Motorola benzer bir projeyi Webtop adında özel aksesuarlar ve özel bir Linux arayüzü sayesinde gerçekleştirmişti. Ancak proje tutmadı. Daha sonra Canonical Vakfı da Ubuntu Mobile projesi kapsamında böyle bir özellik geliştirdi. 

Firmanın Kickstarter üzerinde başarısız olan 32 milyon dolarlık Ubuntu telefonu projesinde, telefonu uyumlu aksesuarlara bağladığınızda bir Ubuntu bilgisayarı sahibiymiş gibi uygulamaları büyük ekranda kullanabiliyordunuz. Yine sistemde her çözünürlüğe uyum sağlayan evrensel uygulamalar kullanılıyordu. 

Ubuntu'nun bu projeyi rafa kaldırdığı düşünülürken, vakfın patronu Mark Shuttleworth, ilerleyen aylarda bu özelliği barındıran bir akıllı telefonun piyasaya çıkacağını açıkladı. Ancak net bir detay vermedi. 

Daha önce İspanyol BQ ve Çinli Meizu firmaları ilk Ubuntu telefonlarını görücüye çıkarmıştı. Ancak bu telefonlarda böyle bir özellikten bahsedilmedi. Bu bakımdan yeni cihazın ya donanım tarafında bir yongaya ya da özel aksesuarlara sahip olacağı ihtimali akıllara geliyor. 

Microsoft ve Ubuntu'nun mobil cihazdan PC tecrübesi konseptine ağırlık vermesi yeni bir trendin fitilini ateşleyecek gibi görünüyor. Tüketiciden de beklediği ilgiyi görürse bu özelliğin yaygın bir şekilde kullanıldığına şahit olabiliriz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim