Anlık Bildirim

Windows 10'da Android uygulamaları iddiaları güçleniyor

Microsoft'un yeni Windows mobil sürümünde emülatör üzerinden Android uygulamalarına yer vermek istediği geçen yıldan bu yana konuşuluyor. Halen uygulama sayısı konusunda oldukça geride olan Microsoft'un bu karar ile bir milyondan fazla uygulamayı bir anda kullanıcılara sunacağı ve ilgi çekeceği düşünülüyor.

Yeni gelen bilgilere göre Microsoft yeni işletim sisteminde Android uygulamalarını çalıştırmak konusunda çalışmalara başladı ancak halen kesin karar verilmedi. Firma iki konuda tereddütler yaşıyor. 

İlk konu Windows Phone cihazlarında emülatör üzerinde Android uygulamaları kullanıma açıldıktan sonra Google'ın bazı gerekçelerle patent davası açması. Microsoft tabiri yerindeyse Android üreticilerini çeşitli patent davaları ile inim inim inletmişti. Google'ın intikam için koz elde etmesinden korkuluyor. 

İkinci konu ise geliştiriciler. Emülatörü kullanıma açtıktan sonra geliştiricilerin Windows 10 için yerleşik uygulama geliştirmekten vazgeçerek Android uygulamalarına yönelmesi endişesi mevcut. Bu, firmanın evrensel uygulama konseptine darbe vurarak ekosistemdeki diğer sürümlerin de zarar görmesine sebep olabilir. 

Microsoft bu tereddütler giderilmeden emülatörü kullanıma sunmak istemiyor. Ancak bunun için herhangi bir girişimin olup olmadığı bilinmiyor. Zira zaman daralıyor ve lansman tarihi geçerse emülatör bu kez gelecek yıla kalabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3575 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim