Anlık Bildirim

"Windows RT ve Windows Phone birleşimi 2015 yılında"

'Windows RT ve Windows Phone birleşimi 2015 yılında'

Windows Phone 8 Update 3 güncellemesini bir süre önce tanıtan ve 22 Ekim tarihinde Lumia 1520 modeli ile görücüye çıkarmaya hazırlanan Microsoft, kısa süre içerisinde Windows 8.1 sürümünü de piyasaya sürecek.

İşletim sistemi bölümüne bakıldığında Microsoft x86 sistemleri için Windows 8.1, ARM sistemleri için Windows RT 8.1 ve Windows Phone 8 işletim sistemini kullandığı görülebilir. Bu iç işletim sistemi birbirinden farklı yapılara sahip ve çapraz uygulama desteği sunmuyor. Ancak bu üçlü işletim sistemi stratejisi kullanıcı tarafında karşılıklıklara yol açarken, geliştiricileri de zorluyor.

Apple OS X ve iOS ile yoluna devam ederken, Google da tablet ve akıllı telefon için tek işletim sistemi sunuyor.

Microsoft'un Windows RT ve Windows Phone işletim sistemlerini tek çatı altında toplayacağı bir süredir konuşuluyor. Ancak bu hemen olmayacak. Firmaya yakınlığı ile tanınan Mary Jo Foley, Windows RT ve Windows Phone işletim sistemlerinin 2015 yılında birleşeceğini ifade ediyor. Bu tarihten sonra Windows Phone hem akıllı telefon hem de tabletlere göre optimize edilecek ve 7-10 inç arası ekranlara da destek sunacak.

Bu dönemde Windows ve Windows Phone uygulama mağazalarının da birleştirilmesi öngörülüyor. Ancak Windows 8 uygulama mağazası buna dahil mi yoksa sadece Windows RT mi WP mağazasına dahil olacak şimdilik bilinmiyor. Foley ayrıca ekran üzeri sanal menü tuşlarına imkan tanıyacak Windows Phone 8.1 güncellemesinin de 2014 bahar aylarında yayınlanacağını belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1279 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, windows phone 8.1
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim