Anlık Bildirim

Yeni Synaptics teknolojisi bu yıl ki Samsung amiral gemi modellerinde yer alabilir

Yeni Synaptics teknolojisi bu yıl ki Samsung amiral gemi modellerinde yer alabilir

Samsung'un bu yıl için piyasaya sürmeyi planladığı Galaxy S ve Galaxy Note serisi amiral gemi modelleri için pek çok donanım özelliği hakkında iddialar internete sızmıştı. Bu kez farklı bir özellik hakkında yeni bilgiler geldi. 

Sektörden gelen bilgilere göre Samsung, Synaptics firmasından yeni amiral gemi modellerinde kullanmak üzere hassas ekran teknolojileri siparişi verdi. Bu haber sonrasında analiz uzmanları Synaptics firmasının hedef borsa değeri tahminlerini artırdı.

Synaptics firmasının teknolojileri Nokia Lumia cihazlarında eldivenle dokunuşa bile hassas olan ekranlarında kullanılıyor. Samsung'un ekranda bir menünün üzerine yaklaştığınızda dokunmadan size kısa bilgi vermesini sağlayan Air View ve yakın el hareketlerini algılayarak fonksiyonlar devreye sokan Air Gesture özellikleri de Synaptics tarafından sağlanıyor.

Yeni teknolojiler ile ekranın dokunmatik algılamasının 2.5pi gibi çok yüksek bir değerde olacağı belirtiliyor. Böylece Air View algılama özelliğinin mesafesi artacak ve daha doğru algılama yapabilecek. Ayrıca pasif ekran kalemi denen yani S-Pen gibi kalemi algılamayan ancak ekran kalemlerinin hassasiyetini artıran bir teknoloji de yine Galaxy S5 modelinde yer alacak. 

Galaxy Note 4 modelinde ise S-Pen kaleminin çok daha hassas etkileşim kurabilmesinin önü açılacak. Synaptics'in yeni teknolojilerinin daha az maliyetli olduğu belirtiliyor. Böylece Samsung'un amiral gemi modellerinde de maliyet bir miktar daha düşürülebilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim