Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Omni Swipe ve Finger Gestures İnceleme

Herkese merhabalar ben Berkan Sezer. Bugünkü videomuza sizlerle beraber Gestures yani kaydırma hareketlerine güzel bir örnek olan iki adet program inceleyeceğiz. Uygulamalarımızdan ilki Omni Swipe diğeri ise Finger programı.
Omni Swipe ve Finger Gestures İnceleme
 
Lazy Swipe olarak bilinen uygulama iki hafta önce güncelleme aldı ve adı Omni Swipe olarak değiştirildi. Uygulama kısaca parmak hareketlerinizle aktive olarak size sistem ayarları, rehber ve uygulamalar konusunda kısa yollar sunuyor. Omni Swipe'ı aktive edebilmek için ekranın sağ veya sol çaprazından ortaya doğru parmağınızı kaydırmanız yeterli. 
Omni Swipe üç ana bölümden oluşuyor. İlk bölüm Etkileşim kısmı. Bu bölümden son kullanılan uygulamalara veya aradığımız kişilere ulaşabiliyoruz. Sık aradığımız kişileri buradan ekleyebilir ve onlara kısayoldan SMS veya WhatsApp mesajı gönderebilir yada arama yapabiliriz. İkinci bölüm ise favoriler. Bu bölüme sık kullandığınız uygulamaları ekleyebiliyorsunuz. Boşta kalan kutucukların üzerine gelip bastığımız zaman çıkan listeden istediğimiz uygulamayı bu bölüme ekleyebilmemiz mümkün. Uygulama tema desteğine sahip. Şu an kullandığımız tema bize biraz Apple Watch ara yüzünü hatırlatıyor. Bu tema içerisine 13 adet uygulama koyabiliyoruz. Bu yöntemle bu 13 uygulamadan istediğinizi anında başlatabiliyorsunuz. Son bölüm ise sistem ayarlarına ayrılmış. Bu kısımdan yine ses, WiFi, kamera veya çoklu görev gibi çeşitli kısayolları atayabilirsiniz. 
Omni Swipe ve Finger Gestures İnceleme
 
Omni Swipe ayrıca size bildirimleri de şık bir animasyonla gösteriyor. Herhangi bir uygulamadan bir bildirim aldığınızda ekranın sol alt köşesinde kırmızı bir nokta çıkıyor.Buradan uygulamayı aktif hale getirdiğinizde, WhatsApp bildiriminin üzerine gelip gelen bildirimleri ayrıntıları ile görebiliyorsunuz. Bildirimin üzerine gelip bastığınız zaman ise ilgili uygulama açılıyor. 
Ayarlar menüsünden ise Temaları değiştirebilmemiz mümkün. Bildiriler kısmından Omni Swipe üzerinde hangi uygulamaların bildirimlerinin gösterilebileceğini ayarlayabiliriz. Gelişmiş Seçenekler bölümünde ise, Trigger Method ile uygulamanın parmak hareketleri ile veya ekranın ortasına yerleşen beyaz bir nokta ile aktif hale gelmesini sağlayabiliriz. Aktif bölge pozisyonu kaydırma hareketlerinin hangi alandan başlayacağını belirler. Omni Swipe'ı şunlar için etkinleştir ayarından uygulamanın sadece masaüstünde veya tam ekran olmayan uygulamalarda çalışmasını veya tüm uygulamalarla beraber masaüstünde de aktif olmasını sağlayabiliriz. Ayrıca bu bölümden Uygulamaları Engelle seçeneği ile oyun oynarken Omni Swipe'ın kazara çalışmasını da engelleyebilirsiniz. Sub-Menu Options altında Recent ile sık kullanılan uygulamaların son kullanımlarına göre sıralanmasını veya Etkileşim ile bizim kendi tercihlerimize göre olmasını düzenleyebiliriz. Etkileşimi seçersek kendi belirlediğimiz kişileri, kolay erişim için atayabiliriz. 
İkinci programımızın adı Finger. Bu uygulama ile ekrana şekiller çizerek istediğiniz uygulamayı veya web sitesini açabilirsiniz. Programı açtıktan sonra artı işaretine basarak istediğiniz ayarı seçebilmeniz mümkün. Buradan sistem ayarlarına erişim kısayolları oluşturma, WhatsApp konuşma penceresine kolay erişim ekleme, internet adresi açma, veya arama yapma gibi kısayollar için şekiller çizebilmeniz mümkün. Örnek olarak açmak istediğiniz internet sitesini tıkladığınız zaman URL adresini girin. Daha sonra ileri tuşuna basın. Şimdi bu URL için belirlediğiniz şekli ekrana çizin. Artık bu şekli her çizdiğinizde ilgili web adresi tarayıcınızda açılacaktır. 
Omni Swipe ve Finger Gestures İnceleme
 
Çizimlerinizi aktive etmek için ayarlar menüsü altından Parmak Çizici Hizmetini açın. Bu hizmet açılınca ekranda bir parmak ikonu çıkar. Ona basın ve istediğiniz resmi çizin. Daha önce belirlemiş olduğunuz şekilleri de buradan kolay bir şekilde çizebilir ve ilgili içeriğe erişim sağlayabilirsiniz. Çiziminiz bittikten sonra kutucuğu tıpkı Facebook Messenger gibi aşağı kaydırarak ekrandan çıkartabilirsiniz.
Omni Swipe ve Finger Gestures İnceleme
 
Bundan sonra kutu bildirim çubuğuna yerleşecek ve siz tekrardan aktif hale getirene kadar bu bölümde yer alacak.
Evet bugün sizlerle pratiklik adına çok başarılı olan iki Android uygulamasını, Omni Swipe'ı ve Finger'ı inceledik. Ben Berkan Sezer bir sonraki videomuzda görüşmek üzere kendinize çok iyi bakın.
  

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim