Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Yerli Haber Derleme Uygulaması ''Bundle Haber'' İncelemesi

 
Mobil platformlarda haber okumak için sürekli o siteden çıkıp bu siteye girmek, haber sitelerinin uygulamaları arasında sayısız geçiş yapmak birçok kullanıcıya sıkıntı çıkartabiliyor. Bu sıkıntıyı gidermek adına geliştirilen pek çok uygulama mobil marketlerde yerini almış durumda.

Dünyada ve Türkiye'de sıkça kullanılan haber derleme uygulamaları Flipboard, Pulse, Smart News'ı eminiz pek çoğunuz kullanıyordur. Bu tür uygulamalar, mobil platformlarda, kullanıcıları çok rahat bir şekilde günlük haber içeriklerine ulaşabilmelerini ve bu haberleri kategoriler halinde derleyerek kolay bir şekilde okuyabilmelerini sağlamaktalar.

Bu uygulama türüne yeni dahil olan, tamamen yerli bir ekip tarafından geliştirilen Bundle Haber'de üstteki büyük isimlere kafa tutmaya hazırlanıyor.

Bundle Haber, Türkiye'de tamamen yerli bir ekipden oluşan Dwarf Planet tarafından geliştirilen bir haber uygulaması. Android ve iOS platformlarında yer alan ve bugüne dek aylık 1 milyondan fazla ekran görüntülenme sayısına ulaşan bu yazılım, kullanıcılara konforlu ve kolay haber okunmasını sağlıyor.

Uygulamanın arkasında yer alan ekip dijital-mobil reklam sektöründe deneyimi olan, birçok ulusal başarıya imza atmış 4 yazılım mühendisine, genel yayın yönetmeni, proje yöneticisi ve deneyimli arayüz tasarımcılarına ev sahipliği yapıyor. Uygulama, arkasındaki güçlü ve kalabalık ekip sayesinde sürekli gelişerek güncelleniyor. Bu tarz bir uygulama için böyle kalabalık bir ekibin seçilmiş olması, uygulamaya verilen önemi de bizlere gösteriyor.

Bundle sadece Türkiye'ye yönelik değil; toplamda yaklaşık 28 ülkeden güncel haberleri ile 30'dan fazla kategoriyi topluyor ve bunların kişiselleştirmesini tamamen kullanıcısına bırakıyor.  Bu özelliği sayesinde uluslarası platformda yer alan Flipboard, Pulse gibi uygulamalara rakip oluyor ve ülkemizi bu arenada güçlü bir şekilde temsil ediyor. Ayrıca programda canlı yayın formatında haberler eklenebiliyor ve kullanıcılara son dakika haberleri için bildirimler de gönderiliyor.

Bundle’ı kullananların yüzde 82’sinin Türkiye’den, yüzde 11’in de Amerika’dan olduğunu paylaşan Bundle ekibi, aylık aktif kullanıcı oranının yüzde 61’e ulaştığını ve uygulama içerisinde geçirilen ortalama sürenin 6.5 dakikayı aştığını bildiriyor.

Program arayüzü Almanca, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Portekizce ve Türkçe olmak üzere 6 farklı dili destekliyor.  Hot Bundle paketine mail adresinizle abone olarak da haftada 2 defa en güncel ve popüler haber içeriklerini mail kutunuzda görebiliyorsunuz.

Sade ve temiz arayüzü ile kullanıcılarına kusursuz bir haber okuma keyfi sunan yazılım sayesinde birçok farklı kategoride yer alan haberleri tek ekranda kolayca okuyabilirsiniz.

Kendi oluşturduğunuz bundle'larda yani haber paketlerinde, belirlediğiniz haber kaynaklarını sonradan değiştirebiliyorsunuz. Bundle'ınıza tıkladığınızda karşınıza daha önce seçtiğiniz haber kaynaklarına ait güncel ve anlık haberler geliyor. Haberin içeriğine tıkladığınızda, kaynakdan sağlanan haberin ana metnini okuyabiliyorsunuz. Haberin devamını okumak isterseniz alt kısımda yer alan ''devamını oku'' seçeneğine tıkladığınızda uygulama sizi, haberin içeriğinin alındığı ana kaynağa yönlendiriyor.

Uygulamada yer alan ''Hot Bundle'' ile Bundle editörlerinin seçtiği günlük haberlere ulaşabiliyorsunuz. Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmelerin canlı olarak gösterildiği haberleri ''Live Bundle'' bölümünde görebiliyorsunuz.

Uygulamada yer alan tüm içerikleri tek bir dokunuş ile istediğiniz sosyal medya hesabında anlık olarak paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca Bundle iOS platformunda ki Safari ile tam uyumlu halde çalıştığı için menülerde ''Safari'de aç'' seçeneğinide görebiliyorsunuz. Haberlerin alt tarafında ''Like'' ve ''Dislike'' butonları ile kullanıcıların içerik hakkındaki görüşlerinide görebiliyorsunuz.

Bundle'a haber gönderebilir, haberlerin içeriklerinin güncelleştirilmesinde uygulamaya yardımcı olabilirsiniz. Buna ek olarak uygulama içerisinde yer alan fotoğraf bölümü sayesinde günün özel anlarını keşfedebilir, bu fotoğrafları dilediğiniz herkesle kolayca paylaşabilirsiniz.

Program içerisindeki kaynaklarda Donanimhaber'i ve Bölümsonucanavarını'da ekleyebilir, en güncel haberlerimize Bundle Haber aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Biz Bundle Haber uygulamasını oldukça beğendik. Flipboard, Pulse gibi dünyaca ünlü uygulamalardan hiçbir eksiği bulunmazken, türkçe karakter, türkçe ve temiz arayüz gibi etkenlerle bir adımda öne çıkıyor. Haberlerin farklı kaynaklardan derlenip ortak bir pakette karşımıza çıkması, hızlı, kolay ve keyifli bir içerik okuma hizmeti sağlıyor. Uygulamayı hem iOS cihazlarınız için App Store'dan, hem de android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.


Uygulamayı Android cihazlarınıza indirmek için; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dwarfplanet.bundle

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim