Anlık Bildirim

2GHz hızında Intel Atom işlemciye sahip Motorola RAZR i resmen duyuruldu


Kısa süre önce RAZR serisine mensup Qualcomm işlemcili üç yeni cihaz duyuran Motorola, Intel ile birlikte organize ettiği Londra etkinliğinde Atom işlemcili ilk akıllı telefonunu resmen gün yüzüne çıkardı. Çift çekirdekli Snapdragon S4 çipsete sahip RAZR M'nin Intel yongalı sürümü olan RAZR i, Avrupa ve Latin Amerika'daki tüketicileri hedef alıyor.
32nm'lik Atom Z2460, temel frekansı 1.3GHz olan bir işlemciyle donatılmış olsa da Hyper-threading teknolojisi ile tek fiziksel işlem birimi iki sanal işlemci şeklinde görev yaparak büyük bir performans artışı sağlayacak. Üstelik ısı koşulları uygun olduğu takdirde saat hızı 2.0GHz'e kadar çıkabilecek. Bu özelliği destekleyen ilk Atom işlemcili telefon olan RAZR i'nin mobil sektörün en hızlı aygıtı ünvanını ele geçirdiğini söyleyebiliriz.
4.3 inç büyüklüğünde ön paneli kenardan kenara kaplayan qHD (960 x 540 piksel) çözünürlüklü Super AMOLED Advanced ekran, 1GB RAM, 8GB dahili hafıza, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi, LED flaşlı 8MP arka, VGA ön kamera, NFC çipi, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 ve 2000mAh pilin eşlik ettiği telefonun ortalama kullanım süresi 20 saat olarak belirtiliyor. Piyasaya Ice Cream Sandwich ile sunulsa da çok yakında Android 4.1.1 Jelly Bean güncellemesi alacağı Google/Motorola tarafından müjdelendi.
İşlemci hızıyla dikkat çeken RAZR i'nin ilk sentetik test sonuçlarıyla çift çekirdekli Snapdragon S4 ve diğer rakiplerinin gerisinde kaldığı gözlemlendi. Ancak oldukça stabil ve sorunsuz çalışan kullanıcı arayüzü, taşıdığı deklanşör butonu, sıfır gecikmeyle açılan kamera uygulaması, bir saniyeden kısa sürede 10 fotoğraf çekebilen CMOS sensörü, dayanıklı dış kasası ve yüksek tarayıcı performansıyla kullanıcısına birçok kolaylık sağlayacağı vurgulanıyor. 
Ekim ayı başında ilk olarak İngiltere ve takip eden günlerde Fransa, Almanya, Breziya, Arjantin ve Meksika'da satışa sunulacak Motorola XT890 RAZR i için şimdiden İngiliz perakendeciler ön sipariş alımına başladı. Clove, Norton Mobile Security uygulamasının ücretsiz olarak mevcut olacağı siyah RAZR i'yi vergisiz 285£ (830TL) fiyat etiketiyle internet sitesinde listeledi. Dağıtım için Ekim'in ilk haftası işaret ediliyor. Bazı bölgelerde sunulacak olan beyaz renkli versiyon ile ilgili gelişmeler için ürünün resmi sitesi olan razri.com'u takip edebilirsiniz.
Motorola ve Intel'in canlı yayınlanan etkinliğini, RAZR i'ye ait ilk reklam filmi ve tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.
. .
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim