Anlık Bildirim

2K ekranlı Samsung akıllı telefonu yeniden internete sızdı

2K ekranlı Samsung akıllı telefonu yeniden internete sızdı

Samsung'un 2560x1440 yani 2K ekranlı bir Galaxy S5 versiyonu piyasaya süreceği zaman zaman gündeme gelmiş, firma ise iddiaları yalanlamakla yetinmişti. Ancak giderek artan sızıntılar iddiaları doğrular nitelikte. 

Firma içerisinden son elde edilen prototip kodlarına göre Samsung'un 5.2 inçlik 2K ekranlı bir akıllı telefon planları halen sıcak. Firmanın Galaxy S5 prototiplerinde 2K ekranı denemeye başladığı ancak 3. test aşamasından sonra Full HD çözünürlükte karar kıldığı belirtiliyor. Bugüne kadar sızan bilgilerin Project KQ olarak adlandırılan prototip sayesinde olduğu ifade ediliyor.

Bununla birlikte Samsung halen 2K ekranlı prototip üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Şimdilik 3G versiyonu ile ilgili bilgiler mevcut olduğu bu cihazda Exynos 5430 yongaseti kullanılıyor.

Exynos 5430 henüz lanse edilmiş bir yongaseti değil. Samsung 64-bit çalışmalarını gelecek yıla bıraktığı için 5430 yine 32-bit mimarisini kullanmaya devam edecek. Exynos 5430 yongaseti 1.5GHz saat hızında açlışan 4 Adet Cortex-A7 ve 2.1 GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A15 çekirdeği üzerinde yükselecek. Tahminler yongasetinin 20nm fabrikasyon süreci ile üretildiğini ve Cortex-A7 çekirdeklerinin enerji tasarrufunda diğer işlemci tasarımlarından çok daha başarılı olacağı yönünde. 

5430'un 600MHz hızında çalışan Mali-T6xx serisinden bir grafik birimi ile geleceği sanılıyor. Ayrıca yongasetinin ekran kontrolcüsü yüksek çözünürlükteki görüntüleri daha verimli aktaracak şekilde optimize edildi. 

Exynos 5430 ayrıca ilk kez H.265 kodeğini destekleyen HEVC donanım bazlı şifre çözücüsü barındıracak. Yine bir ilk olarak yongasetinde ses şifreleme, çözme ve dengeleme için Cortex-A5 yardımcı işlemcisine yer verilecek. Samsung'un bu yönteme SEIREN adını verdiği belirtiliyor. Wolfson Microelectronics WM5110 yongası da yine sistemde yerini alıyor. 

Cihazın diğer bir önemli yönü ise Intel'in XMM7260 modemini kullanacak olması. Henüz lanse edilen Intel XMM7260 modem yongası 3G altyapısının yanında 300Mbps'e kadar 4G yongalarını da destekliyor. Ayrıca Çin gibi farklı iletişim altyapılarına da destek mevcut. Bu bakımdan yeni Galaxy S5 versiyonu tam bir dünya telefonu olacak. Bununla birlikte Samsung'un ABD için Snapdragon 805 yongasetine yer verebileceği belirtiliyor.

Samsung'un 2K ekranlı yeni canavarı ile ilgili bilinenler şimdilik bu kadar. Elimize güncel bilgiler ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
868 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim