Anlık Bildirim

Akıllı telefon üreticileri 2015 yılında 1.4 milyar cihaz sevkiyatıyla rekor kırdı

Küresel akıllı telefon sevkiyatı 2015 yılında 1.4 milyar cihaz gibi rekor bir sayıya ulaştı. Samsung, geçtiğimiz yılın en çok akıllı telefon sevkiyatını yaparak Apple'ı geride bırakmayı başardı.
Strategy Analytics verilerine göre küresel akıllı telefon sevkiyatı yüzde 12 oranında büyüme göstererek 2015 yılında 1.4 milyar cihaz gibi rekor bir sayıya ulaştı. Ancak bunun yine de sektörün iyi durumda olduğu anlamına gelmediği ve geçmişteki gibi hızlı bir büyümenin söz konusu olmadığı belirtiliyor. 2015 yılının dördüncü çeyreğindeki sevkiyatlar, 2014 yılının aynı dönemine göre sadece yüzde 6 oranında büyüme göstermiş durumda. Araştırma şirketi tüm zamanların en yavaş büyüme oranının gerçekleştiğini ve bunun akıllı telefon kullanma eğiliminde olan Çin gibi büyük pazarlardaki insanların zaten bir telefon sahibi olmaları ve yükseltme ihtiyacı duymamalarına bağlı olduğunu bildiriyor.

Öte yandan Samsung genişlemeye ve akıllı telefon pazarındaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Satışlarını 2014 yılının son çeyreğine göre yüzde dokuz oranında arttıran şirket (son iki yıl içinde en yüksek) dördüncü çeyrekte dünya çapında 81.3 milyon ünite akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi başarmış durumda. Apple için ise kayda değer bir hareketlilik olduğu söylenemez. Şirket dördüncü çeyrekte 74.8 milyon iPhone sevkiyatı yaptı ancak 2014 yılında da bu rakam 74.5 milyon seviyelerindeydi. Strategy Analytics, Apple'ın iPhone büyümesinin zirveye ulaştığını ve Cupertino merkezli şirketin bunu tekrar ateşlemek için Hindistan ve Nijerya gibi yeni pazarlara açılması gerektiğini söylüyor.
Akıllı telefon üreticileri 2015 yılında 1.4 milyar cihaz sevkiyatıyla rekor kırdı
 

Huawei, 2014 yılına göre yüzde 2 oranında bir büyüme göstererek sert bir mücadele yaşıyan iki teknoloji devini üçüncü sıradan takip etmeyi başardı. Çin merkezli şirket 2015 döneminde ilk defa bir yıl içinde 100 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaparak elit kulüpteki yerini almış oldu. Dördüncü sırada yer alan Lenovo-Motorola ilk beş içerisindeki büyüme oranı azalan tek şirket konumunda. Yıllık yüzde 18 oranında gerileme göz önüne alındığında Lenovo ve Motorola birleşmesinin pek de başarılı olamadığı görülüyor. Diğer bir Çinli üretici Xiaomi, 2014 yılına kıyasla 2 milyondan fazla akıllı telefon satışı yaparak listenin beşinci sırasında kendine yer bulabildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim