Anlık Bildirim

Allwinner'dan akıllı telefon-tablet melezleri için dört çekirdekli platform: A31S

Allwinner'dan akıllı telefon-tablet melezleri için dört çekirdekli platform: A31S
Allwinner, akıllı telefon - tablet melezi (nam-ı diğer phablet) sınıfında konumlandırılan mobil cihazlara yönelik geliştirdiği yeni platformu A31S'i tanıttı. Allwinner'ın çözümlerine genellikle bütçe dostu mobil cihazlarda rastladığımızı not düşelim.
SoC yani yongada sistem formunda üretilen dört çekirdekli A31S platformu, ARM'ın Cortex-A7 mimarisi desteğini arkasına alıyor. Yüksek enerji verimliliğiyle ön plana çıkan bu mimari, ARM'ın Cortex-A8 mimarisiyle kıyaslandığında 5 kata kadar daha yüksek enerji verimliliği ile %50'ye varan oranlarda daha yüksek performans sergiliyor.
2G, 3G ve 4G LTE alt yapılarına destek veren A31S platformu, Wi-Fi, GPS / A-GPS, NFC (Near-Field Communication) ve Bluetooth özelliklerini bünyesinde barındırdığı gibi 256 KB'lık L1 ön belleğe ve 1 MB'lık L2 ön belleğe sahip durumda.

3840 x 1080 piksel çözünürlüğünde, saniyede 30 kare 3D video ve 2160p (UHD) çözünürlüğünde video çözebilen A31S platformu, 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğünde, saniyede 30 kare video kaydı gerçekleştirebiliyor. Allwinner'ın A31S uygulama işlemcisi, Imagination Technologies'in PowerVR SGX544MP2 grafik işlem birimini üzerinde taşıyor. OpenGL ES2.0, Open CL1.x ve DirectX9_3 desteği sunan bu grafik işlem biriminde 8 adet mantık birimine yer verilmiş.
DDR3, DDR3L, LPDDR2 bellek kontrolcüsünü beraberinde getiren ve 0.3 MP, 1.3 MP, 2 MP, 5 MP çözünürlüğünde kameraları destekleyen A31S'in, bu aydan itibaren ilgili üreticilere sevkiyatına başlanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim