Anlık Bildirim

Analiz : Ahududu karıncaları ABD'de elektronik cihazlara geçen yıl 146 milyon dolarlık zarar verdi

Analiz : Ahududu karıncaları ABD'de elektronik cihazlara geçen yıl 146 milyon dolarlık zarar verdi

 Eskiden yiyecek, içerecek, tekstil, mobilya gibi günlük yaşam maddelerimize zarar veren eklem bacaklılar, elektronik ürünlerin hayatımıza girmesiyle bu alana da yönelmeye başladı.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre son 10 yıllık dönemde ortaya çıkan ahududu karıncası, akıllı telefonlarda dahil olmak üzere elektronik eşyalara ciddi zararlar veriyor.

Yerel karınca türlerini de tehdit eden ahududu karıncası, 1cm'nin yaklaşık 8'de biri ölçülere sahip ve bir elektronik cihazın içerisine girerek bileşenlerini yiyebiliyor.

Texas'da ve Florida'da 41 bölgede görülen ahududu karıncası, geçen yıl elektronik cihazlara yaklaşık olarak 146 milyon dolar zarar vermiş durumda. 

Haşere kovucuların fayda etmediği karıncalar elektronik cihazın iç aksamını yerken elektriğe kapılarak ölüyor. Ancak bunun sonucunda diğer karıncaları cihaza çeken bir feromon salgılıyor. Daha çok karıncanın cihaz içerisinde ölmesi de kartopu gibi büyüyen bir etki yaratıyor. 

Karıncaların bileşenlerini yediği elektronik cihazlar da aniden devre dışı kalıyor ve tamiri de zor oluyor. Sadece cihazlar değil prizler de bu canlıların hedefi durumunda. karıncalar beraberinde getirdikleri toz ve kum parçacıklarını devrelere yığarak binadaki  tüm elektrik aktarımının da durmasına yol açıyor. 

Karıncaların nasıl yayıldığına dair kesin deliller yok. Yolculuk yapanların beraberinde getirdikleri sanılıyor. Ancak özellikle Güney Amerika ve ABD'nin alt bölgelerine seyahat edenlerin dönüşte beraberinde bu canlıları getirme ihtimalleri yüksek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1173 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim