Anlık Bildirim

Analiz : Akıllı telefon üreticileri mini versiyonlar için stratejilerini gözden geçiriyor

Analiz : Akıllı telefon üreticileri mini versiyonlar için stratejilerini gözden geçiriyor

Son dönemlerde amiral gemi modeli akıllı telefonların mini versiyonlarına büyük akıllı telefon üreticilerinde sık sık rastlamaya başladık. Bu mini versiyonlarında zaman zaman çok daha düşük bir donanım kullanıldığını görürken, zaman zaman da bazı bileşenler dışında amiral gemi modelinin donanımının miras alındığını gördük.

Ancak sektörden gelen bilgilere göre mini versiyonları beklenenden daha düşük satış rakamlarına imza atıyor. Örneğin Galaxy S4 mini, düşük seyreden Galaxy S4 satışlarından etkilendi ve beklentilerin altında kaldı. Ayrıca Samsung'un rekabetçi bazı orta seviye modeller tanıtması Galaxy S4 mini satışlarını baltalayan diğer bir etken oldu.

Ancak HTC One modelinin satışları memnun edici olmasına rağmen, HTC One mini modeline olan ilgi oldukça düşük. Buna sebep olarak ise modelin yüksek fiyatı gösteriliyor. Bu bakımdan HTC One mini modelinde fiyat indirimine gitme zorunluluğu oluştu. 

Sony de Xperia Z1 modeli sonrasında Xperia Z1 f modelini Japonya'da lanse etmişti. Ancak rakip modellerin yaşadığı sıkıntı nedeniyle Sony, modeli yıl sonuna doğru piyasaya sürme kararı aldı.

Önümüzdeki dönemde mini versiyonlarının satışlarını artırma adına üreticilerin stratejilerini gözden geçirecekleri belirtiliyor. Bunlar arasında donanım özelliklerini yeniden belirleme, satışa sunma dönemlerini geciktirme ve satış fiyatlarını biraz daha aşağı çekme yer alıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1107 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim