Anlık Bildirim

Analiz : Geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung kafa kafaya

Analiz : Geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung kafa kafaya

Uzun süredir rekor akıllı telefon satışları yaparak çeyrek yıllarda zirveye kurulan Samsung, geçen yılın son çeyreğinde önemli satış başarısı yaşasa da tahtını Apple'a vermek üzere olabilir. 

Strategy Analytics tarafından yayımlanan analize göre 2014 yılı son çeyreğinde pazarın en iyisi ünvanı için Samsung ve Apple çekişme halinde. Son çeyrekte 74.5 milyon iPhone satan Apple karşısında Samsung da 74.5 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş. Her ikisinin pazar payı da yüzde 19.6. Pazarda Lenovo ve Huawei ise 24 milyon civarındaki akıllı telefon satışı ile ikilinin arkasında yer alıyor. 

Ancak yıl geneline baktığımızda Apple bir hayli geride kalıyor. Yıl toplamında Samsung 317 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş. Apple ise 192 milyon iPhone satmış. Samsung'un pazar payı yüzde 24.7 iken, Apple'ın pazar payı yüzde 15 civarında. 

Son çeyrekte 380 milyon akıllı telefon sevkiyatı olurken, yıl genelinde 1.3 milyar akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirilmiş. En büyük büyüme ise Çin, Hindistan ve Afrika'da yaşanmış. Akıllı telefon pazarındaki büyüme ivmesini halen kouyor. 

Mobil telefon pazarında da Samsung'un düşüşü sözkonusu. Firma önceki yıl aynı dönemdeki 118 milyon mobil telefon rakamından son çeyrekte 95 milyona gerilemiş. Yıl genelinde toplam mobil telefon satışı ise 405 milyon. Onu 199 milyon ile Microsoft takip ediyor. Nokia'dan devralınan S40 işletim sistemli telefonların bu rakamdaki katkısı büyük. Apple ise üçüncü sırada yer alıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
909 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim