Anlık Bildirim

Analiz : Geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında sadece iOS ve Windows Phone artış gösterdi

Analiz : Geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında sadece iOS ve Windows Phone artış gösterdi

Apple'ın rekor iPhone satışı ile geride bıraktığı geçen yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarında da genel anlamda bir artış yaşandı. Ancak bu artış sadece iki platform ile gerçekleşti. 

ABI Research tarafından yapılan analize göre geçen yılın son çeyreğinde Apple çeyrek bazda yüzde 90 artışla 74.5 milyon iPhone satarken, Windows Phone ise yüzde 19 artışla 10.7 milyon cihaz satışına ulaştı. Bu iki platform sayesinde akıllı telefon pazarı da 378 milyon satışla çeyrek bazda yüzde 7 büyüdü.

Akıllı telefon pazarının tartışmasız lideri Android platformu ise son çeyrekte yüzde 5 gerileme yaşadı. Toplam cihaz satışı 205 milyon oldu. Ayrıca modifiye edilmiş Android işletim sistemli akıllı telefonlarda da 85 milyon satış ile yüzde 1 düşüş kaydedildi. Bu kategori içerisinde daha çok Xiaomi'nin akıllı telefonları yer alıyor. 

Analizde dikkat çeken Android kullanıcılarından iPhone tarafına geçişlerin yaşanması. Ayrıca Microsoft'un bölgesel pazar liderleriyle yaptığı ortaklıkların tablolara fazla yansımadığı görülüyor. Firmanın açıkladığı 10.5 milyon adet Lumia cihaz satışı çıkarıldığında yaklaşık olarak 300 bin civarında farklı markanın satıldığı görülüyor. Bu da Hindistan ve ABD gibi büyük pazarlarda Lumia haricinde satışın yapılmadığını gösteriyor.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2855 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, iPhone ve iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim