Anlık Bildirim

Analiz : Samsung bu yıl 80 milyon Galaxy S4, toplamda ise 320 milyon akıllı telefon satabilir

Analiz : Samsung bu yıl 80 milyon Galaxy S4, toplamda ise 320 milyon akıllı telefon satabilir

Samsung'un amiral gemi modeli Galaxy S4 için hedeflediği 100 milyonluk satış rakamı pek çok analiz firmasının dikkatini çekiyor ve bu hedefin ne kadar gerçekçi olduğuna dair analizler yapılıyor. 

JPMorgan analiz firması tarafından yapılan son araştırmaya göre, Samsung'un aylık 10 milyon Galaxy S4 üretimi iddiaları da dikkat alındığında, bu yıl için modelin 80 milyon satış rakamına ulaşması bekleniyor. Bu rakam bazı rakip firmaların geçen yıl ki tüm mobil telefon satışlarından bile fazla. 

Galaxy S4'ün firmaya yapacağı rekor katkı ile birlikte akıllı telefon toplam satış rakamının 320 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Galaxy S4 toplam satışın dörtte bir oranını eline geçiriyor. Farklı bir analizde Samsung'un 500 milyon toplam mobil telefon satış tahmini düşünüldüğünde, toplam satışın yaklaşık yüzde 64'ü akıllı telefon oluyor. Samsung sadece üst seviye değil, orta ve giriş seviyesinde de iddialı modeller satışa sunduğu için dünya pazarlarında başarılı satışlar yapıyor.

Ancak geçen yıl Samsung'un mobil telefon satışları içerisinde yüzde 53 oranında akıllı telefon sattığı göz önüne alındığında, 320 milyon rakamına ulaşmasının biraz zor olduğu ifade ediliyor.

HTC One, Xperia Z gibi amiral gemi modelleri de aynı dönemde piyasada olsa da Samsung'un Galaxy S4 için çok geniş bir operatör ağı kurmuş olması, satış konusunda firmayı pek de etkilemeyecek. Bununla birlikte Galaxy S4 satışlarının toplam akıllı telefon satışlarında belirleyici bir rol oynayacağı düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1527 kez okundu.
21 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy s, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim