Anlık Bildirim

Analiz : Tüketiciler 4.5 inçlik ekranlara yönelmeye başladı

Analiz : Tüketiciler 4.5 inçlik ekranlara yönelmeye başladı

Bir dönem küçük boyutlu cep telefonları taşımak övünülecek bir konu iken artık büyük boyutlu cep telefonları taşımak normal karşılanır hale geldi. Akıllı telefon ekranlarının giderek büyümesi, tüketici eğilimini de bu yönde etkiliyor.

Strategy Analytics tarafından yapılan bir analize göre, tüketiciler arasında 4.2-4.7 inçlik ekran boyutları genel kabul görmeye başlarken, ortalama ekran boyutu ise 4.5 inç olmuş durumda. Apple'ın ilk iPhone modelini pazara sunduğu 2007 yılından bu yana tüketicilerin eğilim gösterdiği ortalama ekran boyutu hızla artarken, 2011 yılında ortalama boyut 4.3 inçti.

Analizde önümüzdeki yıllarda daha büyük boyutlu akıllı telefonların tercih edileceği öngörülüyor. Araştırmaya katılan tüm kullanıcılar bir sonraki satın alacakları akıllı telefon modelinin hali hazırda kullandığı modelden daha büyük bir ekrana sahip olmasını istediğini belirtmiş. 

5 inç ve üzeri ekrana sahip cihazların yaygın kullanıma sunulması, tüketici eğilimini de artık bu boyutlara çıkarmış durumda. Phablet adı verilen segmente tüketicinin ilgisi oldukça yoğun ve önümüzdeki yıllarda satışların yüzmilyon barajını geçmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1023 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim