Anlık Bildirim

Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak cihazları biraraya getirdik

Geçen ay sonunda Google'ın Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini resmi olarak piyasaya sürmesi ve yazılım geliştirme aracını dağıtmaya başlamasının ardından gözler güncelleme alacak cihazlara çevrildi. Bugüne kadar resmi veya iddia seviyesinde güncelleme alacak pek çok cihaz ismi gündeme geldi ve aşağıdaki gibi bir liste oluştu. Cihazların bazıları güncelleme almaya başladı bazıları ise 90 günlük süre sonunda almaya başlayacak. 

- Huawei Nexus 6P ve LG Nexus 5X modelleri kutudan Android 6.0 işletim sistemi ile çıkan ilk akıllı telefonlar olacak. Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 ve Nexus Player için güncelleme imaj dosyası halinde indirmeye sunuldu. Kullanıcılar bu imaj dosyaları ile cihazlarını güncelleyebilecek. Kablosuz güncelleme için ise önümüzdeki günleri beklemek gerekiyor. (resmi)

- Samsung'un Galaxy S5, Galaxy Note 4, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note 5 modelleri kapsama alanında. Güncellemenin yıl sonunda başlaması bekleniyor. Şimdilik Galaxy S4 modeli liste dışında. (iddia)

- General Mobile 4G de dahil Android One cihazları (resmi)

- HTC One M8 Google Play Edition (resmi)

- HTC One M8, HTC One M8s, HTC M8 EYE, HTC One E8, HTC Desire EYE, HTC Desire 816, HTC Desire 820, HTC Desire 826, HTC One M9, HTC One M9+, HTC One ME, HTC One E9, HTC One E9+, HTC Butterfly 2 ve HTC Butterfly 3 (iddia)

- Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua ve Xperia C4 (resmi)

- LG V10 (resmi), LG G4, belirli LG G3 modelleri (LG Güney Kore web sitesi) 

- 2015 Moto X Pure Edition (3. nesil), 2015 Moto X Style (3. nesil), Moto X Play, Moto G (3. nesil), Moto X Latin Amerika, Avrupa and Asya (2. nesil), Moto G ve Moto G 4G LTE (2. nesil), DROID Turbo, 2014 Moto MAXX, 2014 Moto Turbo

- LG Google Nexus 4 (iddia)

- Sony'nin bazı ülkelerde 10 000 cihaza sunacağı yeni arayüzü Concept for Android Marshmallow sürümü Xperia Z3 ve Z3 Compact kullanıcılarını kapsıyor

Android cihazlarının ne zaman güncellemeye başlayacağı net olarak bilinmiyor. Ancak Nexus cihazları, Android One ve Play Edition modellerinin kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor. Diğer modeller ise en erken 90 gün sonra güncelleme almaya başlayacak. Listeye yeni cihazlar eklendikçe güncelleyeceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22780 kez okundu.
74 kişi, toplam 88 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim