Anlık Bildirim

Android One programı resmen başladı

Android One programı resmen başladı

Google'ın giriş seviyesi Android akıllı telefon segmentine bir çeki düzen vermek amacıyla geçtiğimiz Mayıs ayında duyurduğu Android One programı bugün Hindistan'da yapılan etkinlikle resmen başladı.

Programın ilk üç ürünü Karbonn, Micromax ve Spice üreticilerinden geldi. Cihazlar Google'ın kuralları gereği benzer donanımlar taşıyor ve tasarım tarafında birbirinden ayrılıyor. Cihazlar ülkede farklı promosyonlarla satılacak. 

Cihazlar Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V ve Spice Dream Uno isimlerini taşıyor. Bu ay üç büyük perakendecide satışlar başlayacakken, Ekim sonunda da diğer perakendecilere ürünler gönderilecek. 

Cihazlarda 4.5 inçlik 480x854 piksel çözünürlükte ekran, 4 çekirdekli 1.3Ghz saat hızında çalışan MediaTek yongaseti, 1GB RAM, çift SIM desteği, microSD kart yuvası, ön ve arka kameralar, Android 4.4 işletim sistemi şeklinde özellikler ortak. Modelin fiyatı ise 105$ olarak belirlenmiş. 

Android One programı önümüzdeki dönemde Güney Asya, Filipinler, Endonezya ve Bangladeş ülkelerine de gidecek. Ayrıca Asus, Alcatel, Acer, HTC, Lenovo, Panasonic, Intex, Lava, Xolo ve Qualcomm da programa katılacak ve cihaz sayısı da artacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1178 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android one
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim