Anlık Bildirim

Android'li telefon sahiplerinin cihazlarını kullanma şekli ortaya kondu


Akıllı telefon sahiplerinin artık konuşmaktan ziyade daha çok uygulama ve internet gibi farklı işlemlere yöneldiğinin ortaya çıkması tüketici algısının değişmeye başladığını gösteriyor. Tawkon adlı, telefonun radyasyon yönünden analizini yapan bir uygulama tarafından toplanan bilgiler ışığında da Android cihaz sahiplerinin telefonlarını nasıl kullandıkları ortaya kondu.

Grafiğe göre Android'li telefonlarla ayda ortalama en çok telefon görüşmesi 450 dakika ile ABD'de, 375 dakika ile İtalya'da, 325 dakika ile Yunanistan'da, 312 dakika ile Fransa'da, 250 dakika ile Çin'de yapılıyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin, ilk kez Batılı devletlerle aynı sıralamaya dahil olmuş.

Aksesuar kategorisinde en çok kullanım yüzde 47 ile İsveç'te, yüzde 32 ile ABD'de, yüzde 29 ile İngiltere'de, yüzde 18 ile Hollanda'da. Kategori, kablolu ve kablosuz tüm kulaklık ve hoparlörleri kapsıyor. Aksesuar kullanımı aslında kullanıcının konuşma anında telefonu ile daha fazla etkileşim haline olduğunu gösteriyor ve uygulama geliştiricileri ile reklam ağları açısından önemli.

GSM ağları/ 3G/4G teknolojileri gibi bölgesel faktörlerin etkilediği batarya tüketiminde ise ilk sırayı yüzde 16 ile İngiltere almış. Avustralya yüzde 14, İtalya yüzde 13, Hong Kong yüzde 3, Tayvan yüzde 0.1 ile arkasından geliyor.

Telefonla etkileşim konusunda en yüksek yüzde 18 ile Kanada geliyor. Yunanistan yüzde 17, Avustralya yüzde 17, İspanya yüzde 9, Çin yüzde 7 ile onu izliyor.

En çok konuşulan Android'li telefon modelleri ise şöyle sıralanmış: 431 dakika ile Samsung Galaxy S, 352 dakika ile Samsung Galaxy S II, 267 dakika ile Motorola Defy, 265 dakika ile HTC Desire.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim