Anlık Bildirim

Apple - Samsung rekabetinde dengeler değişiyor mu?

Uzun süredir, ABD pazarında Apple ve Samsung telefonları arasında kıyasıya bir çekişme yaşanıyor. ABD’de liderliği kimseye bırakmayan Apple, ilkbahar döneminde tahtını Samsung’a kaptırdı.

Uzun süredir, ABD pazarında Apple ve Samsung telefonları arasında kıyasıya bir çekişme yaşanıyor. ABD’de liderliği kimseye bırakmayan Apple, ilkbahar döneminde tahtını Samsung’a kaptırdı.

Apple’ın bu yıl iPhone satışlarında düşüş yaşadığı herkesin malumu. Tam tersine Samsung da, bu yıl Galaxy S7 serisi ile üst seviyede çok önemli rakamlara ulaşmış durumda. Yaşanan bu değişim, en iyi telefon listelerini de doğrudan etkiliyor.

ABD Pazarı

Kantar tarafından yapılan Mart-Nisan-Mayıs dönemi pazar araştırmasına göre, Samsung yüzde 37 pazar payı ile liderliğe yükseldi. Galaxy S7 serisi ise yüzde 16 civarında satışlardan pay sahibi oldu. Apple ise yüzde 29 ile ikinciliğe geriledi. iPhone 6S serisi ise yüzde 14.6 civarında kaldı.

Ülkedeki en çok satan 10 telefon listesinin tamamı Samsung ve Apple’a ait. Hal böyle olunca, markalar arasındaki transferler de sıkça yaşanıyor. Belirtilen dönemde, Apple markasından Samsung’a transfer olanların oranı yüzde 5. Samsung’dan Apple’a transfer oranların oranı ise yüzde 14. Bununla birlikte, ankete katılanların yüzde 86’sı gelecek yıl mevcut markalarında kalacaklarını belirtmiş.

Diğer Ülkeler

İngiltere’de iPhone 6S ve 5S modelleri en çok satan durumunda. Onu Galaxy S5 ve iPhone SE modelleri takip ediyor. Samsung ve Apple, yüzde 36’şar pay sahibi.

Çin’de ise Apple ve Huawei’nin liderlik mücadelesi var. Samsung, 2 yıl önceki yüzde 34 pazar payından yüzde 9 seviyelerine kadar geriledi. Ülkede Huawei kullanıcılarının yüzde 19’u markasına sadık, yüzde 24’ü ise Samsung’dan gelmiş. Apple kullanıcılarının ise yüzde 42’si markasına sadık ve yüzde 25 civarında Samsung’dan geçiş yapmış.

Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde satışlar, iki haneli rakamlarda büyüyor. Galaxy J ve Z gibi serilerle Samsung, Hindistan’da lider ancak Xiaomi, Micromax gibi fiyata oynayan üreticiler firmayı zorlamaya başladı. Çin’de satışları düşen Apple da, hatırlanacağı üzere Hindistan’a ağrılık vereceğini açıklamıştı.

Yaz döneminde de tablonun pek değişmeyeceği tahmin ediliyor ancak özellikle sonbahar dönemi ile birlikte yeni iPhone modellerinin piyasaya çıkışı, Galaxy Note 7 modelinin yapacağı satış rakamları ve yerli üreticilerin hamleleri belirleyici olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11652 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim