Anlık Bildirim

Araştırma : Büyük ekranlı telefonlarda daha fazla veri harcanıyor

Araştırma : Büyük ekranlı telefonlarda daha fazla veri harcanıyor

Cep telefonlarının giderek yaygınlaşmasıyla birlikte, tüketici arasında en itibarlı modeller en küçük boyutlara sahip olanıydı. Nokia'nın o dönem ki küçük ve hafif telefonları de çok popüler olmuştu. Ancak akıllı telefonların hayatımıza girmeye başlamasıyla trend tersine döndü ve neredeyse 7 inçlik bir boyuta kadar giden cihazlar telefon sınıfında yer alıyor. Ancak araştırmalara göre sadece akıllı telefonların ekranları büyümüyor aynı zamanda tüketilen veri de büyüyor.

OpenSignal tarafından uygulamasının kurulu olduğu Android cihazlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, günlük kullanılan veri miktarının yanında ekranın her inç karesi için hücresel ağlardan ekstra 75MB veri indiriliyor. WiFi ağlarında ise bu rakam 288MB seviyesine kadar çıkıyor.

Araştırmanın gerçeğe yakın olması için hem WiFi hem de hücresel veri kullanan kullanıcılar seçilirken, WiFi kullanımının en yoğun olduğu bölgelerde ölçüm yapılmış.

Veri tüketiminin elbette ekranın büyüklüğü ile doğrudan bir ilgisi yok. Kullanıcının akıllı telefon ekranı ne kadar büyükse, ekran üzerinde yaptığı işlemler de ona göre değişiyor ve bu da ekstra veri tüketimi olarak yansıyor. Örneğin daha küçük boyutlu bir cihaza sahip kullanıcı sadece çevimiçi müzik dinlemeyi yeterli görürken, 5 inçlik ekrana sahip bir cihazın kullanıcısı ise daha çok video veya oyuna yönleniyor. Büyük ekranlı modeller kişinin en sık kullandığı cihaz haline geldikçe de tüketilen veri boyutu katlanarak artıyor.

Hücresel veri ağlarında daha az veri tüketilmesinin sebebi ise kullanıcının kotalı tarifeleri veya hareket halinde çok acil bildirimlere bakarak, geri kalan işlerini WiFi olan bir ortamda halletmesi olarak gösteriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim