Anlık Bildirim

Asus'un ZenFone stratejisinde büyük değişiklik

Fiyat-performans çizgisinde önemli işler yapan Asus ZenFone akıllı telefon serisi yıl sonundan itibaren önemli bir strateji değişikliğine gidiyor. Seriye artık üst seviye modeller de katılacak.
Geçen yıl ZenFone akıllı telefon serisiyle pazarda büyük çıkış yakalayan ve çıkışı bu yılda da sürdüren Asus, bununla birlikte yılın sonlarına geldiğimizde hedeflerinin arkasında kalmış gibi görünüyor. Daha çok giriş ve orta seviye pazara hitap eden Asus, rotayı üst seviye pazara çeviriyor. 

Sektörden gelen bilgilere göre, kar marjını artırabilmek adına Asus üst seviye cihazlara ağırlık vermeye başlayacak zira alt seviye cihazlarında hedeflenen rakamların tutturulamaması nedeniyle gelirlerde de azalma söz konusu. Bugüne kadar Xiaomi gibi fiyat-performans çizgisini iyi tutturan modeller geliştirerek piyasada boy gösteren Asus, bu yıl 25 milyon akıllı telefon satışı hedefi koymuştu. Bununla birlikte giriş seviyesi Pegasus serisinin beklentilerin altında kalması nedeniyle Asus'un bu yılı 20 milyon civarında satış ile kapatması bekleniyor. 

Asus'un yeni stratejisi kapsamında ilk ürün ZenFone Zoom olacak. Tayvan'da satışa başlayan model; Intel Atom Z3590/Z3580 işlemci, 4GB RAM, 64GB/128GB depolama kapasitesi ve 10 katmanlı arka kamera gibi özelliklere sahip ve fiyatı da 500$ seviyesine kadar çıkıyor. 

Asus bu bağlamda Çinli rakiplerinin stratejilerini benimsiyor. Yani Huawei'nin Honor serisi gibi, alt seviyeye hitap eden popüler bir seri ile üst seviyeye hitap eden ikinci bir seri daha olacak. Asus yine ZenFone markası ile yoluna devam etmek istiyor zira ZenFone ismi global çapta kendisini kabul ettirmeyi başardı. 

Gelecek yıl itibariyle ZenFone serisine daha fazla üst seviye akıllı telefon eklenecek. Haliyle bu, fiyatların yükselmesi anlamına geliyor. Bugüne kadar uygun fiyatlar ile tüketici ilgisini çekmeyi başaran ZenFone serisinin yüksek fiyatlarla nasıl bir çizgi izleyeceği merak konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6792 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, asus zenfone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim