Anlık Bildirim

Telefon kredi vadelerinin 6 ayla sınırlanması satın alım tercihinizi etkiler mi? [Anket#21]

BDDK, cep telefonu alımlarının tüketici kredisi kullanılarak yapılması durumunda vade sayısını 6 ay ile sınırlamak istiyor. Peki yürürlüğe girmesi beklenen bu uygulama telefon alımınızı etkiler mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını duyurmasından sonra ilk hamle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan ( BDDK) gelmişti. Öyle ki daha önce bir yönetmelik taslağı yayımlayarak, cep telefonu ve tablet satın alımının tüketici kredisi kullanılarak yapılmasındaki taksit sayısını 12 ay ile sınırlanacağını açıklayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bu kez süreyi 6 ay ile kısıtlamak için yeni bir taslak hazırladı. Böylelikle %80'i dışarıdan ithal edilen cep telefon satışlarının düşmesi ve tüketicinin yerel alternatiflere yönelmesi amaçlanıyor.
1 Eylül'den itibaren uygulamaya girmesi beklenen yönetmelikle birlikte cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı geçemeyecek. Uygulamanın Eylül ayında yürürlüğe girmesi durumunda, vade süresini uzun tutarak akıllı telefon almak isteyenlerin önünde iki hafta gibi bir süre bulunuyor olacak. Bu tarihten itibaren banka kredisi kullanarak veya GSM operatörlerinden kontratlı telefon almak isteyen vatandaşlar ise en fazla 6 aya kadar taksitle cep telefonu alabilecek. 
Not: BDDK'nın almış olduğu karar, henüz taslak aşamasındadır. Sürecin kesin karara bağlanması için Eylül ayı işaret ediliyor ancak resmi mercilerden kesin bir bilgi paylaşılmadı. 
Peki ya BDDK'nın vade sayısını 6'ya düşürmesi ihtimali telefon alımınızı etkiler mi?
Telefon kredisi vadelerinin 6 ay ile sınırlanması, satın alım tercihinizi etkiler mi? Oy Ver 1500 kişi oy verdi. Sonuçları Göster  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9515 kez okundu.
42 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anket, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim