Anlık Bildirim

Bilgi Teknolojileri Kurumu yurtdışı cihaz kayıt yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Bilgi Teknolojileri Kurumu yurtdışı cihaz kayıt yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Yurtdışından getirdiğimiz elektronik cihazların bağlı olacağı prosedürleri belirleyen BTK, gurbetçilere yönelik olarak yurtdışı cihaz kayıt yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Yeni değişikliğe göre yurtdışından getirilen IMEI sahibi cihazların kayıt altına alınması için verilen azami süre bir aydan iki aya çıkarıldı. Ayrıca cihazın kayıt dışına düşerek kapandığı bir aylık süre de uzatılarak iki aya yükseltildi. Bu kararın gurbetçilerimizden gelen yoğun talep nedeniyle alındığı açıklandı.

Bu değişiklik ile birlikte yurtdışından geldiğinizde eğer pasaportunuz müsaitse iki ay içerisinde IMEI sahibi mobil cihazınızı kaydettirmeniz gerekiyor. Bu esnada iki ay bitene kadar sorunsuz olarak cihazınızı ülkemizdeki operatör ağlarında kullanabiliyorsunuz. Eğer iki ayı doldurursanız pasaportunuza kaydettirme imkanınız kayboluyor ve cihazınız da görüşmelere kapatılıyor. 

Ayrıca cihaz kayıt işlemleri bundan sonra sadece e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Bahse konu değişiklikler ise bugünden itibaren geçerli olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2137 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim