Anlık Bildirim

Bir perakendecinin Galaxy Note 4 ön sipariş sayfası 4GB RAM'e işaret ediyor

Bir perakendecinin Galaxy Note 4 ön sipariş sayfası 4GB RAM'e işaret ediyor

Samsung'un Galaxy Note 4 akıllı telefonu henüz resmi olarak lanse edilmedi ancak Endonezyalı bir e-ticaret sitesi amiral gemi modelini şimdiden ön siparişe açmış durumda. 

Ön sipariş sayfasındaki bilgilere bakıldığında şimdiye kadar internete sızan bilgilerle hemen hemen aynı olduğu görülüyor. Perakendecinin bizzat Samsung'dan mı resmi bilgileri aldığı yoksa sızıntılarla mı bir sayfa oluşturduğu bilinmiyor. 

Eğer bilgiler doğru ise akıllı telefon pazarında bir ilk ile karşılaşacağız. Zira Galaxy Note 4 tam 4GB RAM ile birlikte tüketiciye sunulacak. Android işletim sisteminin RAM'e olan açlığı herkesin malumu. Ancak Android L işletim sisteminin bellek optimizasyonu düşünüldüğünde Samsung'un neden bu denli büyük bir RAM'e ihtiyaç duyduğu merak konusu. 

4GB RAM bilgisi bize cihazın 64-bitlik Exynos 5433 yongaseti ile geleceğini gösteriyor. Zira 32-bitlik Exynos'larda 4GB ve üzeri RAM desteği mevcut değil. 4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A57 çekirdeklerini iş yüküne göre sırasıyla devreye sokan Exynos 5433'te mobil dünyanın en güçlü grafik birimi olarak lanse edilen Mali-T760 kullanılıyor. 

Snapdragon 805 ise genişletilmiş fiziksel adres uzantısı ile daha büyük RAM seviyelerine olanak tanıyabiliyor. Böylece cihazın her iki sürümünde de sorunsuz olarak 4GB RAM kullanılabilecek. 

Sipariş sayfasında modelin diğer özellikleri olarak 5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran, 128GB'a kadar microSD desteği, 16GB/32GB/64GB depolama seçenekleri, OIS destekli 16MP çözünürlükte ISOCELL kamera sıralanıyor. Ancak batarya bilgisi yer almıyor. 

Cihazın fiyatı ise yaklaşık olarak 812$. Oldukça yüksek görünen bu rakam Endonezya'daki yüksek vergi oranları dikkate alındığında aslında 600$ civarına kadar inebilir. Bu da onu diğer amiral gemi rakipleri ile aynı fiyat seviyesine getirir. Mobil dünyanın en güçlü üyesi olmaya aday Galaxy Note 4'ün gerçekten neler sunacağını 3 Eylül tarihinde görebileceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
622 kez okundu.
41 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim