Anlık Bildirim

Casper, akıllı telefonlarını Türkiye’de üretecek

Türk şirketi Casper, akıllı telefon üretiminin tüm aşamalarını Çin'de gerçekleştiriyor. Casper; bu yıl içerisinde üretiminin bir bölümünü, gelecek yıllarda da tamamını Türkiye'ye çekmeyi planlıyor.

Casper, akıllı telefonlarını Türkiye’de üretecek Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonlarının tüm üretim şamalarını Çin’de gerçekleştiren Türk şirketi Casper, üretimin bir bölümünü bu yil içerisinde ülkemize çekecek. İlerleyen yıllarda da üretiminin tamamının Türkiye’de yapılması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, “Türkiye'deki üretimimize 2018'de akıllı telefon üretimini ekleyeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki senelerde akıllı telefon üretimimizin de tamamını Türkiye'de gerçekleştirmek. Bu sene içerisinde üretimin ilk ayağını burada başlatmayı planlıyoruz. İlk etapta onlarca binlik bir üretimden söz edebiliriz.” dedi.

Bayi sayısını 4 kat arttıracak

Casper’ın 2018 stratejisinde kurumsal tarafa odaklanma fikri yatıyor. Şu an 500 adet bayisi bulunan şirket, yıl sonuna kadar 1500 adet bayi açmayı hedefliyor. Kamuda ve kurumsal şirketlerdeki ürün sayısının arttırılması planlanıyor. Halka açılma fikrinin henüz planlar arasında olmadığı belirtiliyor.

Lamprecht, dolar kurunda sık yaşanan değişimin etkisi olarak masrafları ve harcamaları kontrol etmeye çalıştıklarını, bu sayede akıllı telefon fiyatlarını sabit tutarken bilgisayar fiyatlarında küçük değişiklikler yaptıklarının altını çiziyor.

6 adet bilgisayar ve akıllı telefon modeli tanıtılacak

Lamprecht, "Geçen yıl akıllı telefon satışlarında biraz düşüş yaşandı. Adet bazında büyüme yıllık bazda biraz negatif seyretti. Akıllı telefonlarda yüzde 5 ile yüzde 9 arasında düşüş yaşandı. Bilgisayar sektöründe bir değişim olmadı. Ciroda yıllık bazda yüzde 40 büyüme kaydettik. Akıllı telefonlarda pazar payımız yüzde 3-4 civarında. Akıllı telefon satışlarında bu yıl yatay bir seyir izlenecek." ifadelerini kullandı. Önümüzdeki 10 ay içinde 6 adet yeni akıllı telefon ve bilgisayar modelini pazara sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Üretimin Türkiye’ye çekilmesi ile birlikte istihdam ve yerel bilgi birikimi avantajı doğacak. Üretim için gerekli harcamaların büyük bir bölümü de ülkemiz içinde yapılacak. Bu sayede ekonomiye olumlu etkisi olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4531 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim