Anlık Bildirim

Cepte taksit yasağı kalkıyor: Kredi kartlarına yeni düzenleme

Kredi kartlarına getirilen taksit yasağına yeni bir düzenleme getirilmeye hazırlanıyor. Kredi kartına taksitle telefon satın alma imkanının yanı sıra kredi kartı borçlarına da yapılandırma imkanı:

Cepte taksit yasağı kalkıyor: Kredi kartlarına yeni düzenleme Tam Boyutta Gör

2014 yılında kredi kartı harcamalarına getirilen kısıtlamalar ile akaryakıt, cep telefonu ve restoran harcamalarında taksit yasaklanmıştı. Ayrıca 60 aya kadar olan bireysel tüketici kredisi vadeleri de 36 ay vade ile sınırlandırılmıştı. Şimdi yeni bir düzenleme üzerinde çalışan hükümet, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile birlikte ortak bir planlama yapıyor.
Vatandaşların ödeme şartlarını daha da rahatlatmak için tüketici kredilerinin taksit sayısı artırılacak. Kredi kartlarını da kapsayacak çalışmada daha önce taksit yasağı bulunan bazı alanlarda taksit imkanın getirilebileceği, beyaz eşya gibi 9 ay ile sınırlanan taksit limitinin 12 ay gibi bir süreye çekilerek biraz daha esnetilebileceği konuşuluyor. Özellikle cep telefonlarında taksit kısıtının kaldırılması düzenlemenin satır başlarından biri olabilir.

Özellikle cari açığın büyümesini kısıtlaması amacıyla getirilen yasaklarda uygulanacak gevşeme, ödeme güçlüğü çekmeye başlayan vatandaşların da rahat bir nefes almasına olanak tanıyacak. 10 gün içerisinde detayları duyurulacak olan ve sonrasında hemen resmiyete kavuşacağı belirtilen çalışmaya dair detayları ilerleyen günlerde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27269 kez okundu.
141 kişi, toplam 189 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, kredi kartı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim