Anlık Bildirim

Cyanogen ve OnePlus arasında ayrılık rüzgarları esiyor

Cyanogen ve OnePlus arasında ayrılık rüzgarları esiyor

Geçtiğimiz haftalarda Cyanogen'in Hintli Micromax ile yaptığı işbirliği ve bu işbirliği neticesinde OnePlus One akıllı telefonuna Hindistan'da satış yasağı getirilmesi kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu. İki firmanın arasına kara kedi mi girdi sorularına bazı belgeler evet cevabını veriyor. 

OnePlus One modeline satış yasağı getiren mahkeme kararında ve bazı kaynakların sızdırdığı mail yazışmalarına göre OnePlus ve Cyanogen firmaları yaz aylarından bu yana ortak bir anlaşma zemini bulmakta güçlük yaşıyor. 

Bunda en büyük pay ise OnePlus firmasına ait. Firmanın özellikle pratik ve teknik destek konularında Cyanogen'i yalnız bıraktığı ve bunun da soğukluk yaşanmasına sebep olduğu konuşuluyor. 

Yazışmalarda Cyanogen mühendislerinin ortaya çıkan donanım sorunları karşısında OnePlus firmasından bir hareket göremedikleri ve en sonunda kendilerinin müdahale etmek zorunda kaldıkları belirtiliyor. Ayrıca duvar kağıtlarından basın görsellerine kadar herşeyi Cyanogen hazırlamış ve OnePlus'un bazı anlamsız hüner gösterileri nedeniyle pek çok durumda savunma pozisyonunda kalmış.

OnePlus firması titizlikle çalışarak ortaya en iyisini koymak yerine modeli çabucak pazara sunabilme yolunu seçmiş ve bu da Cyanogen çalışanlarında istediklerini kullanıcıya sunamayıp markalarının zarar görmesi konusunda tedirginliğe sebep olmuş. Cihaza sunulan güncellemeler Cyanogen firmasına büyük maliyetler çıkarsa da işin kaliteli olması açısından bunlar es geçilmiş. 

Mail yazışmaları firmalar tarafından teyit edilmediği için ne kadar gerçek olduğunu bilmek pek mümkün değil. Ancak OnePlus One modelinin geliştirilmesi sürecinde Cyanogen'in sıkıntılar yaşadığı anlaşılıyor. Çiçeği burnunda bir firma olarak ilk ortaklığında bu tür sıkıntılar yaşamak Cyanogen'i anlaşılan mutsuz etmiş. Üstelik Android ekosisteminde isim yapmış olmanın da ağırlığının hissedildiği kesin. Bu bakımdan Cyanogen'in Hindistan gibi dev bir pazarda sadece Micromax ile ortaklığa gitmesi de aslında bunları doğrular nitelikte.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim