Anlık Bildirim

DxOMark'a göre Galaxy S6 Edge kamerası testlerin en iyisi

Akıllı telefona pazarında birbirine rakip amiral gemi modellerinin donanım ve yazılım bileşenleri sık sık karşılaştırma testlerine konu oluyor. Bunlardan birisi de kamera. DxOMark platformu son dönemde piyasaya çıkan amiral gemi modellerini mercek altına aldı. 

Yapılan testlere göre Samsung ve Apple amiral gemi modelleri listenin ilk dört sırasına hakim olmuş durumda. Galaxy S6 Edge modeli 86 ortalama puan ile birinci olurken, Galaxy Note 4 modeli de 83 ortalama puanla ikinci sıraya yerleşiyor. Galaxy Note 4 geçen yıl ki testlerde birinci olmuştu. Yerini ise yine kendi firmasından bir markaya bıraktı. 

Apple'ın iPhone 6 serisi Samsung modellerinin hemen arkasında. iPhone 6 ve 6 Plus modelleri 82 ortalama puan ile 3. ve 4. sıraları ele geçiriyor. 5. sırada ise yine bir Samsung modeli Galaxy S5 yer alıyor. 

DxOMark platformu fotoğraf ve video olarak cihazları ayrı testlere sokuyor ve skor ortalamalarını alıyor. Fotoğraf konusunda Galaxy S6 Edge modeli iyi pozlama, dış mekanda iyi beyaz dengesi, düşük ışık koşullarında en iyi detay seviyesi ve flaşlı çekimlerde en iyi kaliteyi vermesiyle öne çıkıyor. Ancak düşük ışıkta gözle görünür kumlanma olması dezavantaj olarak not düşülmüş.

Video konusunda ise Galaxy S6 Edge modeli her türlü ışık ortamında düşük kumlanma ve iyi detaylar yakalıyor. Ayrıca pozlama, beyaz dengesi ve renk değerleri de öne çıkan özelliklerden. Ancak parlak ışıkta az da olsa ışıma efekti ve düşük ışıkta renk gölgelenmesi eksi değer olarak görülüyor. 

Samsung'un son dönemdeki amiral gemi modelleri kamera konusunda oldukça iddialı ve DxOMark testlerinde genelde birinciliği kimseye kaptırmıyor. Ancak testlerde dikkat çeken LG G3 ve G4 ile One M9 modellerinin girmemiş olması. Platform öncelikler nedeniyle bu modelleri daha sonra testlere sokacağını belirtiyor. Ayrıca Galaxy S6 modelinin de Galaxy S6 Edge olduğu için testlere girmediği düşünülüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3905 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s6
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim