Anlık Bildirim

Exynos 8890 yonga setli bir Meizu akıllı telefonu testlerde ortaya çıktı

AnTuTu benchmark testlerine yansıyan sonuçlara göre Meizu, Samsung’un mevcut en güçlü yonga seti olan Exynos 8890’ı yeni bir amiral gemi modelinde kullanmak istiyor.

Meizu’nun Samsung Exynos yonga setleri ile olan macerasını, PRO 5 modelinde yaşanan tedarik sıkıntıları nedeniyle bitirdiğini düşünüyorduk ancak gelen bilgiler, ortaklığın küllerinden doğduğunu gösteriyor.

Meizu M96

AnTuTu benchmark testlerine yansıyan sonuçlara göre Meizu, Samsung’un mevcut en güçlü yonga seti olan Exynos 8890’ı yeni bir amiral gemi modelinde kullanmak istiyor. Meizu M96 kod adıyla görünen akıllı telefon, 2K çözünürlüğünde ekrana sahip. Cihaz 4GB LPDDR4 RAM ile destekleniyor ki bunu da muhtemelen Samsung tedarik ediyor, yanında 32GB depolama kapasitesi yer alıyor.

Arka kısımda 12MP, ön kısımda 5MP çözünürlüğünde kamera bulunan modelde, Android 6.0 işletim sistemi üzerinde Flyme OS arayüzü çalışıyor. Bunun haricinde cihazla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle, Meizu M96 en güçlü Android telefonlardan birisi durumunda. Zaten hali hazırda Snapdragon 820/821 ve Exynos 8890 yonga setleri Android ekosisteminde sıkı bir mücadele içerisinde. Aynı seviyede rekabet edebilecek başka bir yonga seti bulunmuyor.

Şimdi cevabı merak edilen sorular; yeni akıllı telefon hangi ismi alacak ve ne zaman piyasaya çıkacak? Normalde Meizu, PRO ve MX serisi amiral gemi modellerini lanse etti. Yılın geri kalanı için ise herhangi bir amiral gemi serisi bulunmuyor. Daha çok orta seviyeye yönelik akıllı telefonlar bekleniyor.

Meizu’nun bu yeni akıllı telefonu PRO 7 olarak gelecek yıl başlarında piyasaya sürmesi yüksek ihtimal. Böylece hem yonga setinin maliyetleri azalmış olacak hem de yeni yonga setine geçiş olduğu için tedarik konusunda sıkıntı yaşanmayacak. Geçen yıl, Galaxy Note 5 ile aynı dönemde piyasaya çıkan PRO 5, tedarik konusunda büyük problemler yaşamıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim