Anlık Bildirim

Foxconn, iPhone ekranı üretmek için Michigan Gölü'nden günde 26 milyon litre su çekecek

Apple'ın önde gelen iş ortaklarından Foxconn, iPhone'larda kullanılacak LCD ekranların üretimi için, Michigan Gölü'nden günde 26 milyon litre su çekme izni aldı. Gelişmenin detayları haberimizde.
Apple'ın en büyük tedarikçilerinden Tayvanlı teknoloji şirketi Foxconn, geçtiğimiz yıl ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Mount Pleasant ilçesinde yeni bir üretim tesisi kurmayı planladığını açıklamıştı. Yaklaşık olarak 10 milyar dolara mal olacak tesiste ise, başta iPhone olmak üzere, birçok akıllı telefon modelinde kullanılacak LCD ekranların (Sıvı kristal ekran) üretimi yapılacak.

Günde 10 milyon litre su buharlaşarak kaybedilecek

Wisconsin Doğal Kaynaklar Dairesi (DNR), 20 milyon metrekarelik dev fabrikada üretilecek LCD ekranlar için, Foxconn'un Michigan Gölü'nden günde 26 milyon litre su (7 milyon galon) tahliye etmesine izin verdiğini açıkladı. Foxconn'un günlük kullanacağı 26 milyon litre suyun yaklaşık %39'unun (10 milyon litre), tesis operasyonları ve buharlaşma nedeniyle kaybedileceği, kalan miktarın ise Michigan Gölü'ne geri döküleceği belirtiliyor.
Foxconn, uzun süredir bu izini almak için uğraşırken, Wisconsin Doğal Kaynaklar Dairesi tarafından verilen olumlu karar halkı ayaklandırmış durumda. Devletin, kamusal gölleri şirketlere kullandırmasının gölü kurutup, suları kirleteceğini belirten çevreciler, bu olayın başka şirketlere de emsal karar oluşturacağını savunarak, verilen izinin bir an önce geri çekilmesi yönünde baskı yapıyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5957 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim