Anlık Bildirim

Galaxy Note 3 bölgesel SIM kilidi ile gelecek

Galaxy Note 3 bölgesel SIM kilidi ile gelecek

Samsung'un yeni Phablet modeli Galaxy Note 3, dün itibariyle global olarak ülke pazarlarına sunulmaya başladı. Ancak modelin ilk kullanımında büyük önem arzeden bir ayrıntı ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy Note 3 modelini bölgesel SIM kilidi ile birlikte sunacak. Yani Avrupa'dan aldığınız bir Note 3 modelini ABD'de örneğin Verizon operatörünün SIM kartı ile kullanmaya çalıştığınızda, cihazınız hücresel ağa bağlanmayacak. Bilgiler Clove perakende zincirinin yaptığı benzer bir açıklama ile de teyit edilmiş durumda. 

Bu açıklamanın anlamı Galaxy Note 3 cihazınızı satın aldığınızda eğer ABD'ye giderseniz asıl SIM kartınızı roaming üzerinden kullanmanız gerekecek. Aksi takdirde ABD'den alacağınız bir SIM kart telefonda çalışmayacak. 

Bu durum özellikle ülkemizde sıkça rastlanan yurtdışı modellerde de sıkıntı yaratabilir. Örneğin ABD'den Snapdragon 800 işlemcili Galaxy Note 3 getirildiğinde bizim operatörlerimizin SIM kartı ile çalışmayabilir. Aynı şekilde Arabistan üzerinden daha uygun fiyata getirilen bir cihaz da sıkıntı yaşayabilir.

Samsung'un böyle bir hamle yapacağı geçen yıl da gündeme gelmiş ancak sonrasında iddialar rafa kalkmıştı. Bölgesel SIM kilidi en çok bizim gibi yurtdışı paralel ithalat ürünlere ilgi gösteren ülkeleri vuracak.

Ancak Samsung İsveç kendi ülkesinde böyle bir kısıtlama olmayacağını ve satın alınan modellerde Avrupa harici SIM kartların çalışacağını duyurdu. Bu durumda ortaya bir karmaşık bir durum çıkıyor. Bu kısıtlama ülkeye özel mi yoksa tüm Samsung ülke operasyonları bu kurala uyacak mı önümüzdeki günlerde belli olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2961 kez okundu.
38 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim