Anlık Bildirim

Galaxy Note 4 kamera özellikleri detaylanıyor

Galaxy Note 4 kamera özellikleri detaylanıyor


Note akıllı telefon serisinin yeni amiral gemi modeli olacak Galaxy Note 4 için 3 Eylül etkinliğine geri sayım devam ederken, yeni detaylar da gün ışığına çıkıyor. Son bilgiler kamera ile ilgili. 

Samsung'un kendi geliştirdiği ISOCELL teknolojili kameranın Galaxy Note 4 modelinde kullanılacağı tahmin ediliyordu. Ancak gelen bilgilere göre Samsung, Sony'nin kapısını çalıyor. Galaxy Note 4 modelinde yer alacak olan Sony'nin 16MP çözünürlüğündeki IMX240 arka aydınlatmalı sensörü olacak ve OIS desteği sunacak. Kamera ile 4K video kaydı yapabilmek mümkün olacak. Firmanın neden ISOCELL sensöründen vazgeçtiği ise bilinmiyor. 

Kamera ile ilgili diğer bir yenilik ise atanmış bir deklanşör sensörünün olması. Side Touch adındaki bu teknoloji ile kullanıcı sanki bir fiziksel buton varmış gibi sağ alt kenara parmağını bastıracak ve sensör bu baskıyı algılayarak deklanşörü tetikleyecek. Oldukça hızlı tepki veren bu teknolojinin sadece yatay modda kullanılacağı belirtiliyor. 

Yazılım tarafında da biiz pek çok yenilik bekliyor. Ekran kapalı iken iki parmağınızı koyarak sürükleme yoluyla birbirinden ayırdığınız bir hareket ile doğrudan kameraya geçebileceksiniz. Kelime anlamlarından özçekim, GIF hazırlama ve odaklama ile ilgisi olduğu düşünülen Wide Selfie, Selfie, Selfie Alarm, Create a GIF File, HDR Live, Selective Focus ve Fast Auto-Focus yazılımları da yine yenilikler arasında yer alıyor. 

Modelin donanım tarafında ise şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler 5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran, Snapdragon 805 ve 64-bitlik Exynos 5433 yongasetleri, 3GB RAM, 32GB/64GB depolama kapasitesi, ultraviyole ışık algılayıcı şeklinde sıralanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3570 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim