Anlık Bildirim

Galaxy Note 5'în Exynos 7422 işlemci ve 4GB RAM ile geleceği CPU-Z'de ortaya çıktı

Galaxy Note 5'în Exynos 7422 işlemci ve 4GB RAM ile geleceği CPU-Z'de ortaya çıktı
 
13 Ağustos'ta lanse edilmesi beklenen Samsung Galaxy Note 5'in işlemcisi ve RAM kapasitesini doğrulayan CPU-Z ekran görüntüsü ortaya çıktı. Mobil Dünya Kongresi'nde lanse ettiği Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleriyle birlikte 14nm Exynos 7420 işlemcisini kullanmaya başlayan Samsung'un, Galaxy Note 5'teki planı ise biraz daha farklı.
CPU-Z'nin netlik kazandırdığı Exynos 7422 işlemcisi teknik seviyede önemli bir farka sahip. ePOP formunda geliştirilen çip, aynı zar içerisinde depolama birimi ve bu birimin kontrolcüsü de bir araya getirerek baskılı devre kartı üzerinde yer tasarrufu sağlıyor ve daha verimli bir tasarımın oluşmasını sağlıyor. Hem işlemci hem de DRAM ve kontrolcü üretimi yapan nadir firmalardan biri olarak Samsung, ePOP teknolojisiyle rakiplerine fark atmayı planlıyor. 
İşlemcinin saat hızları ve GPU detayları bilinmese de, Exynos 7420'ye kıyasla biraz daha yüksek olması sürpriz yaratmayacaktır. Bir süre önce üzerindeki sis perdesi aralanan RAM kapasitesi de teyit edilmiş oldu. Samsung'un 4GB LPDDR4 bellek kullanan ilk telefonu Galaxy Note 5 olacak. Telefon aynı zamanda 5.7-inç boyutunda 2K ekrana ve Android 5.1.1 işletim sistemi üzerinde TouchWIZ arayüzünü kullanıyor. Lansmanı takiben bir hafta içerisinde satışa çıkacak telefonun en azından ilk etapta sadece belli ülkelerde olması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8406 kez okundu.
32 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy note 5, Samsung ve
3 etiket daha haber 4gb ram erdi özüağ
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim