Anlık Bildirim

Galaxy Note 7 faciası Galaxy S8 lansmanını öne çekebilir

Bu yıla çok iyi bir başlangıç yapan Samsung, ne yazık ki devamını getiremedi. Galaxy Note 7 modelinin batarya sorunu nedeniyle başlayan kriz firmayı farklı hamleler yapmaya zorluyor.

Galaxy Note 7 modelinin batarya problemi firmayı içinden çıkılmaz bir duruma soktu. Firma acil bir şekilde satışları durdurdu ve geri çağırma programları başlattı. Ayrıca şarj sürecini yüzde 60’da bırakacak bir güncelleme de hazırlamaya başladı.

Bununla birlikte riskli tüm cihazların değiştirilmesi ne kadar bir zaman alacak bilinmiyor. Yılın ikinci yarısı firma için tam anlamıyla bir hayal kırıklığına dönüştü. Son iki yılın en yüksek faaliyet karına ulaşan Samsung, problem nedeniyle 1-1.5 milyar dolarlık bir zarar ön görüyor.

Pek çok analiz uzmanı bu saatten sonra artık yapacak çok fazla bir şeyin olmadığını ifade ediyor. Galaxy Note 7 ismi de yaşanan süreçten kötü etkilendi. Tüm modeller değiştirilse bile tüketici ilgisinin yeniden kazanılması zor gibi görünüyor. Bu durumda Samsung’un önünde iki seçenek beliriyor.

Firma tüm Galaxy Note 7 modelleri piyasadan toplandıktan sonra isim değişikliğine giderek Plus veya S gibi takılarla desteklediği yeni bir versiyon satışa çıkaracak. Bu seçeneğin ihtimali biraz düşük görünüyor. İkinci seçenek ise Galaxy S8 lansman tarihinin öne çekilmesi.

Uzmanlar ikinci seçeneğe daha sıcak bakıyor. Ocak ayının ilk haftasındaki CES 2017 fuarında veya birkaç gün sonra modelin bağımsız bir etkinlikte tanıtılabileceği düşünülüyor. 5.5 inçlik 4K ekran, 10nm Exynos işlemci, 6GB RAM, çift arka kamera gibi yenilikler firmaya geçmişini unutturabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9942 kez okundu.
40 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim