Anlık Bildirim

Galaxy Note 7 fiyaskosunun sebebi acelecilik

Galaxy Note 7 fiyaskosunun henüz firmaya ne kadar pahalıya patlayacağı bilinmiyor. Firmayı bu noktaya getiren aşamalar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Detaylar yazımızda.

Lansman sonrası bütün övgüleri toplayan ve piyasaya hızlı bir giriş yapan Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy Note 7, sonrasında adeta bir fiyaskoya dönüştü. Herkes suçlu olarak telefonun bataryasını gösterirken aslında perde arkasında çok daha vahim bir sebep yatıyor.

Süreci yakından takip eden kaynakların verdiği bilgilere göre Samsung’un Galaxy Note 7 konusundaki en büyük hatası acelecilik oldu. Firmanın Galaxy Note 7 ile olan macerası aslında oldukça gerilere yani iPhone 7 ile büyük değişikliklerin olmayacağının anlaşıldığı dönemlere kadar gidiyor.

Her Şeyin Başlangıcı

Samsung Mobile iştirakinin çiçeği burnunda patronu DJ Koh, iPhone 7 serisinde büyük değişiklikler olmayacağı netlik kazanınca Galaxy Note 7 modeline önemli dokunuşlar yapmaya karar verdi. Yani Apple’ın çok fazla bir şey sunmadığı bir dönemde Samsung her şeyin en iyisini sunacaktı. Iris tarayıcı, kavisli ekran ve 3500mAh kapasiteli batarya gibi dikkat çekici özelliklerle donatılan telefon ayrıca daha erken tanıtıldı. Böylece yeni nesil iPhone modellerinden önce piyasada boy gösterme imkanı buldu.

Yöneticilerin yaptıkları toplantılarda yeni özellikleri denedikleri ve oldukça da memnun kaldıkları ifade ediliyor. Samsung tarihinde en erken tanıtılan Note akıllı telefonu için firmanın yoğun gayret gösterdiği ve tedarikçi firmaları da sıkıştırdığı belirtiliyor.

Samsung haricinde pek çok müşterisi olan ve onlara da bileşen tedarik eden üreticiler, normalden daha fazla baskı altında kaldı. Hatta bu dönemde Samsung yetkilileri ile çalışmanın oldukça zorlaştığı ifade ediliyor zira bazı özellikler sürekli değişime uğramaktaydı. Bazı çalışanlar git gel yaparak zaman kaybı yaşamamak için üretim tesislerinde gecelemeye başladı.

Yaşanan bu acelecilik bazı noktaların gözden kaçmasına sebep oldu. Batarya paketleme sürecinde Samsung SDI iştirakinin problem yaşadığı ve patlama olaylarının da bu paketlerde ortaya çıktığı biliniyor.

Sonrası

İlk patlama olayları duyulmaya başladığında firma içerisinde de tepkiler oluştu. Firma içi bültenlere mesaj gönderen çalışanlar, daha ilk günlerde hızlı bir şekilde geri çağırma başlatılması gerektiğini savundu. Yüzlerce çalışan hatanın telafisi için gerekirse ikramiyelerinden vazgeçeceklerini açıkladı. Patron DJ Koh da çalışanların üzüntüsünü paylaşarak hızlı hareket etme sözü verdi.

Geri çağırma kararı alınmadan önce yöneticilerin toplantı üstüne toplantı yaptığı belirtiliyor. Toyota da dahil olmak üzere benzer durumlarda diğer firmaların ne tür önlemler aldığı masaya yatırıldı. Bazı yöneticiler sadece batarya değişimi yapılması gerektiğini savunsa da son alınan karar tüm cihazları geri çağırma oldu.

Olaya yakın kaynakların aktardığı bilgiler bu şekilde. Apple’dan daha iyisini sunmak adına her türlü riski göze aldığı anlaşılan Samsung’un ne yazık ki emekleri boşa çıkmış oldu. Geri çağırma programı ile cesur bir adım atan ve takdir toplayan firma bakalım bu yaşanan olaydan ne kadar ders alacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12241 kez okundu.
34 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim