Anlık Bildirim

Galaxy S4 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıktı


Samsung'un 30 milyon satış barajını aşan Galaxy S3 modelinin halefi olması beklenen Galaxy S4 modelinde hangi özellikler olacağı bir süredir gündemi meşgul ediyor.

Exynos 5 Dual işlemci ve Full HD ekran şimdilik tahminlerin odaklandığı iki özellik. Bunun yanında farklı iddialar da zaman zaman ortaya çıkıyor.

Bir Güney Koreli kaynağa göre Galaxy S4'te kullanılan işlemci 4 çekirdekli ve Cortex-A15 tabanlı 2GHz saat hızında çalışan Exynos 5450 olacak. Nexus 10 modelinde kullanılan Exynos 5 Dual veya Exynos 5250 işlemcisinden hem çekirdek hem de performans olarak daha iyi olan Exynos 5450, 28nm fabrikasyon sürecine sahip. İşlemci ile birlikte 8 çekirdekli bir Mali grafik birimi kullanılması bekleniyor.

Ekran ise Samsung'un CES 2013'te tanıtmayı planladığı 4.99 inçlik Full HD Super AMOLED paneli kullanacak.

Diğer bir iddia ise kamera ile ilgili. Bilindiği gibi Samsung tedarik sıkıntıları yaşadığı için kendi 13MP çözünürlüğünde kamera sensörü geliştirmeye başlamıştı. Sıkıntılar nedeniyle Note II modelinde 13MP çözünürlüğünde kameraya yer veremeyen Samsung, bu kez işi sıkı tutuyor. Galaxy S4 modelinde Samsung bu kamera sensörünü kullanacak. Ancak otoriteler bu sensörün düşük ışıkta kaliteli çekim ve kumlanma engelleme gibi özelliklerle desteklenmesi gerektiğini, ve bu bakımdan daha fazla RAM tüketeceğini belirtiyor.

RAM bellek üretiminde de önemli aşamalar kaydeden Samsung'un bu modelde 3GB boyutunda modüllere yer vereceği tahmin ediliyor.

Samsung yeni Galaxy S4 modelinde ayrıca gömülü bir 64GB depolama belleğine yer verecek ve bu kalınlığı biraz daha azaltacak. Modelin en ince Galaxy modeli olacağı vurgulanıyor. 

Modelin CES 2013 fuarında tanıtılacağı iddiaları ağırlıkta. Ancak Galaxy S3 modelinin de MWC 2012 fuarında tanıtılacağına kesin gözüyle bakılırken, sonraki bir etkinlikte lansmanı yapılmıştı. Galaxy S4 modelinde de böyle bir yol izlenebilir.
Beklentilerin oldukça arttığı Galaxy S4 modelinin fuar hareketliliği içerisinde sönük kalması elbette istenmeyecektir. Samsung'un Galaxy S3'teki lansman zamanlamasını Galaxy S4'te de kullanması yüksek ihtimal.
Not : Görsel temsilidir
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4576 kez okundu.
85 kişi, toplam 96 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim