Anlık Bildirim

Galaxy S9 en hızlı şarj edilen akıllı telefon olabilir

Samsung Galaxy S9'un Snapdragon 845'li modelleri Quick Charge 4+ teknolojisini destekleyebilir. Şirketin bu nedenle Exynos 9810'lu varyantların hızlı şarj kapasitesini de arttıracağı söyleniyor.
Şarjsız kalmamak için, akıllı telefonumuzdaki pilin uzun süre dayanmasını ve mümkün olan en kısa sürede şarj edilebilmesini isteriz. Telefonlardaki pil kapasitesi konusunda şu an için zirveye ulaşıldığını düşünürsek, yakın gelecekte çok önemli bir gelişme yaşanmayacak gibi görünüyor.
Ancak yeni nesil akıllı telefonlar günümüzdeki cihazlardan daha enerji tasarruflu olmalarının yanında, çok daha hızlı şekilde şarj edilebilen pil teknolojisiyle gelecekler. Galaxy S9 bunlardan biri olabilir.
Qualcomm, geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte Galaxy S9 ve Galaxy S9+ da dahil olmak üzere 2018 model akıllı telefonlara ve masaüstü platforma güç verecek Snapdragon 845 hakkında çok önemli bilgiler verdi. Yonga setinin özelliklerinden bir de Qualcomm'un Quick Charge 4+ olarak adlandırdığı hızlı şarj teknolojisini desteklemesi.

Quick Charge 4+ %15 daha hızlı şarj imkanı sunuyor

Ancak Samsung, bazı varyantlar Exynos 9810 yonga seti ile güçlendirileceği için tüm Galaxy S9'lara Quick Charge 4+ teknolojisini getiremeyecek. Şirketin, hangi yonga setiyle güçlendirilmiş olursa olsun tüm Galaxy S9'larda aynı şarj hızını sunması gerekir.
Snapdragon 845, önümüzdeki yıl Galaxy S9'un birçok rakibine de güç vereceğinden Samsung, Qualcomm'un pil şarj teknolojisini göz ardı edemiyor. Quick Charge 4+ teknolojisinin akıllı telefonları yüzde 15 daha hızlı şarj ettiğini ve 3 derece daha düşük ısıda, yüzde 30 verimli çalıştığını belirtelim.
Samsung henüz Exynos 9810'un tüm özelliklerini açıklamadı ancak yonga setinin hızlı şarj kapasitesi arttırılmış şekilde gelmesi bekleniyor. Zira şirket Snapdragon 845'li modellerin çok daha hızlı, Exynos'lu varyantların yavaş şarj olmasını istemeyecektir. Dolayısıyla aradaki farkı kapatmak adına kendi yonga setinde hızlı şarj konusunda bazı iyileştirmeler yapmak zorunda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5477 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim