Anlık Bildirim

GfK: Samsung, Hindistan'daki akıllı telefon pazarında kan kaybı yaşıyor

GfK: Samsung, Hindistan'daki akıllı telefon pazarında kan kaybı yaşıyor
Pazar araştırma firması GfK'nın yürüttüğü son çalışmaya göre, dünya genelinde büyük bir sıçrayış gerçekleştiren Samsung, diğer yandan Hindistan'daki akıllı telefon pazarında kan kaybı yaşamaya başlamış. Samsung'un, temmuz ayında %46 seviyesinde seyreden pazar payı, aralık ayına doğru %36 seviyesine kadar düşüş göstermiş. Yalnızca birkaç aylık zaman zarfında yaşanan bu kaybın, Güney Koreli üretici açısından azımsanamayacak bir oranda olduğunu söylemek mümkün.

Peki Samsung, hangi neden veya nedenlerden dolayı Hindistan'da kan kaybı yaşıyor?
Samsung'un pazar payındaki düşüşte, Huawei ve ZTE gibi Çinli üreticilerden ziyade Hindistan'ın yerel üreticilerinin etkisinin büyük olduğu dile getiriliyor. Hindistan'nın en büyük üç akıllı telefon üreticisinden Micromaxx, Karbonn ve Lava'nın toplam pazar payları %4 seviyesinden %12 seviyesine kadar yükseltmiş durumda. Yerel üreticilerin revaçta olma nedeni fiyat / performans oranı yüksek modellere bağlanıyor.
Örneklendirmek gerekirse, aşağıda eklediğimiz görsel Micromaxx'in A116 Canvas HD isimli akıllı telefonuna ait. 1.2 GHz frekansında çalışan dört çekirdekli (ARM Cortex-A7) MediaTek MT6589 yongada sistem çözümünü, PowerVR SGX544 grafik işlem birimini, 1 GB RAM'i, Android 4.1.2 ''Jelly Bean'' işletim sistemini, 5-inç büyüklüğünde ve 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde IPS ekranı, çift LED flaşlı 8 MP kamerayı, 2 MP ön kamerayı, Wi-Fi 802.11n / GPS / Bluetooth 4.0 bağlantılarını ve 2.000 mAh kapasiteli bataryayı bir araya getiren A116 Canvas HD, yaklaşık 13.990 Rupi'den satılıyor. 13.990 Rupi'nin kendi para birimimizle karşılığı güncel kurlarla 462 TL civarında.
Samsung'un şu anki gidişatı değiştirebilmek adına nasıl stratejiler izleyeceği merak konusu.
GfK: Samsung, Hindistan'daki akıllı telefon pazarında kan kaybı yaşıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim