Anlık Bildirim

Google, Android One programı için MediaTek ile işbirliği yapabilir

Google, Android One programı için MediaTek ile işbirliği yapabilir

Bundan uzun bir zaman önce Google'ın 100$ civarında Nexus cihazları sunmak istediği ve bunun için MediaTek ile işbirliğine gideceği iddiaları gündeme gelmişti. Bu hafta iddiaların Android One olarak gerçekleştiğine şahit olduk.

Google'ın stok Android işletim sistemini donanım olarak belli bir kalitenin üzerindeki akıllı telefonlarla sunacağı Android One programında işlemcinin ne olacağı açıklanmamıştı. Ancak I/O 2014 konferansından sızan bilgiler MediaTek iddialarını da doğruluyor.

Android One programının ilk örnekleri yıl sonuna doğru Hintli Micromax ve Spire tarafından kendi ülkelerinde satışa sunulacak. Bu cihazlarda 4.5 inçlik ekran, FM radyo, çift SIM, microSD kart desteği gibi özellikler olacak. 

Android One programı yaklaşık 5 milyar kişiye akıllı telefonlarını ulaştırmak istiyor. Eğer Asya ülkelerinde program başarıya ulaşırsa zaten yaklaşık 3 milyarlık bir rakam buradan gelmiş olacak. Asya ülkeleri için en uygun yongaseti tasarımcısı MediaTek olarak öne çıkıyor.

Android One programında tüm Android güncellemeleri garanti ediliyor. Ancak MediaTek'in kaynak kodlarını paylaşmaması nedeniyle güç verdiği cihazlar genelde güncellemelerden mahrum kalıyor. 

Google bu noktada devreye girerek son sürüm ve yazılımları MediaTek'e sağlayacak. MediaTek de yoğun bir şekilde çalışarak yongasetlerini bu sürümlere göre optimize edecek. MediaTek'in genelde Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdekli yongasetleri sağlayacağı belirtiliyor. Google tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak ilk modeller piyasaya çıktığında konunun netleşeceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
720 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android one
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim