Anlık Bildirim

Google yabancı biri telefonunuzu dikizlediğinde size haber verecek bir yapay zeka geliştirdi

Google araştırmacıları telefon ekranınızı meraklı gözlerden koruyacak yeni bir yapay zeka aracı geliştirdi. Sistem telefon ekranınıza gizlice bakan biri varsa bunu tespit edip size bildirebiliyor.
Birinin omuzunuzun üzerinden gizlice telefonunuzda ne yaptığınıza bakması çok da zor değil. Ekran boyutları büyüdükçe tıka basa dolu metro veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarında ya da başka herhangi bir yerde bu tür durumlar artık eskisinden sık yaşanabiliyor.
Gizlilik adına büyük bir risk teşkil eden bu açığı kapatmayı kafaya koyan Google araştırmacıları, birisi telefonunuzu gözetlemeye çalıştığında bunu tespit edebilen bir yapay zeka aracı geliştirdi.
E-screen protector (e-ekran koruyucu) olarak adlandırılan girişim henüz araştırma aşamasında. Sistem birinin ekranınızı dikizlemeye çalışıp çalışmadığını ön kamera sayesinde tespit ediyor. Kamera, yapay zekanın bunu farketmesini sağlayan akıllı yüz ve bakış açısı algılama algoritmaları ile birlikte kullanılıyor.

Google bunu Android'e entegre edebilir

Google araştırmacıları Hee Jung Ryu ve Florian Schroff tarafından geliştirilen bu yapay zeka sistemi, çeşitli aydınlatma koşullarında çalışıyor. Ayrıca sistemin iki milisaniyelik bir tepki süresine sahip olduğunu belirtelim. Demo videodan da oldukça başarılı şekilde çalıştığını görüyoruz.
Şimdilik bir araştırma projesi olduğundan Google'ın bu özelliği Android'e entegre edip etmeyeceği henüz belli değil. Arama devinin bu yönde bir karar vermesi şüphesiz ki birçok kullanıcıyı memnun edecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim