Anlık Bildirim

Google yeni Nexus akıllı telefonlar için HTC ile ortaklık yapabilir

Google'ın 2016 yılı içerisinde iki yeni Nexus akıllı telefon çıkarmayı planladığı ve bunun için Tayvan merkezli üretici HTC ile ortaklık yapabileceği söyleniyor...
Google'ın bu yıl Nexus akıllı telefonlar için HTC ile birlikte hareket edebileceği konuşuluyor. Yeni bir rapor, Mountain View merkezli şirketin bu yıl Nexus markalı akıllı telefon üretmesi için Tayvanlı akıllı telefon üreticisi ile ortaklık yapabileceğini gösteriyor.

Çin kaynaklı haberler Google'ın 2016 yılında yine iki Nexus akıllı telefon çıkarmak niyetinde olduğunu ve bunların HTC tarafından üretileceğini iddia ediyor. Şirket geçen yıl tüketicilere Nexus 5X ve Nexus 6P olmak üzere iki model sunmuştu. Yayınlanan rapor bu yıl HTC tarafından piyasaya sürülmesi beklenen Nexus akıllı telefonlardan birinin 5.5 inç diğerinin ise 5 inç ekrana sahip olacağını söylüyor.

HTC, Nexus'a hiç yabancı değil!

HTC, Nexus cihazlara hiç de yabancı değil. Şirket 2014 yılında Google ile işbirliği içersinde 9 inç ekranlı Nexus 9 tableti piyasaya sürmüştü. Ayrıca ik şirket Ocak 2010'da ilk Nexus cihaz olan Nexus One'ı başlatmak için bir araya gelmiş ve akıllı telefonu Android 2.2 Froyo işletim sistemi ile tüketicilere sunmuştu.
Google son yıllarda Nexus akıllı telefon ve tabletler için bir dizi üreticiyle ortak çalışmalar yürüttü. Şirket Nexus S, Google Nexus ve Nexus 10'u piyasaya sürmek için Samsung'la bir işbirliği yaparken, Nexus 4, Nexus 5 ve Nexus 5X için LG ile birlikte çalıştı. Geçtiğimiz yıl Nexus 6P için Huawei ile ortaklığa giren teknoloji devi 2014 yılında ise Motorola ile birlikte Nexus 6'yı çıkarmıştı.

Söylentiler gerçekten doğruysa Nexus akıllı telefon serisi bu yıl HTC ile birlikte sahneye çıkacak. Bu gelişme son dönemlerde mali sıkıntılarıyla gündeme gelen Tayvanlı şirketin refaha ulaşması adına kritik önem taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3993 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim