Anlık Bildirim

HTC, ''Facebook'' odaklı özel telefonlarını tanıttı. Karşınızda Salsa ve ChaCha

Dünyanın sayılı akıllı telefon üreticilerinden HTC'nin uzun süredir 500 milyondan fazla üyesiyle dikkat çeken arkadaşlık ve sosyal paylaşım sitesi ''Facebook'' odaklı modeller üzerinde çalıştığı ve bu modelleri Barselona'da düzenlenmekte olan Mobil Dünya Kongresi'nde sergileyeceği rivayet edilmekteydi. Ancak HTC bu konudaki tüm sessizliğini koruyordu. Dün gece ortaya atılan ve sizlerle de paylaştığımız son iddiaların ardından HTC en sonunda sessizliğini bozarak üzerinde özel Facebook tuşu bulunan akıllı telefonlarını tanıttı ve böylece iddialar gerçeğe dönüşmüş oldu. İşte karşınızda: HTC Salsa ve QWERTY klavyeli HTC ChaCha. Hatırlatmak gerekirse INQ firması Facebook tutkunlarına tam Facebook entegrasyonu sunan Cloud Touch ve Cloud Q ile sektörde daha önceden bir ilki gerçekleştirmişti.

HTC Salsa, 109,1 x 58,9 x 12.3 mm boyutlarında ve batarya dahil 120 gram ağırlığında; QWERTY klavyeli HTC ChaCha ise 114,4 x 64,6 x 10,7 mm boyutlarında ve batarya dahil 120 gram ağırlığında tasarlanmış. 600 MHz saat hızında çalışan Qualcomm MSM7227 işlemciden ve 512 MB RAM'den güç alan akıllı telefonlar, Google'ın mobil işletim sisteminin 2.4 versiyonunu kullanıyor (bazı siteler 2.3.3 olarak da tabir ediyor) ve telefonların işletim sistemine HTC'nin Sense arayüzü eşlik ediyor. Dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz) ve kullanıcılara daha hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSPA (7.2 Mbps) alt yapısına destek veren telefonlardan Salsa'da 3.4 inç boyutunda 480 x 320 piksel (HVGA) dokunmatik ekran yer alırken, Chacha'da ise 2.6 inç boyutunda 320 x 480 piksel dokunmatik ekran bulunmakta.

G-sensörü, mesafe sensörü ve ışık sensörünü bünyelerinde barındıran telefonlarda, 5 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özellikli kamera ve loş mekanlarda çekim için led flaş yer alıyor. Akıllı telefonların göze çarpan diğer özellikleri arasında 3.5 mm kulaklık girişi, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 + A2DP, görüntülü konuşma için VGA kamera, microSD kart desteği mevcut. HTC Salsa, 1520 mAh batarya ile, HTC ChaCha ise 1250 mAh batarya ile geliyor.

Öncelikle Facebook tutkunlarına hitap edeceğini düşündüğümüz HTC Salsa ile HTC ChaCha'nın, 2011 yılının 2. çeyreğinden itibaren satışına başlanacak. Fiyatla ilgili herhangi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

HTC, ''Facebook'' odaklı özel telefonlarını tanıttı. Karşınızda Salsa ve ChaCha
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8591 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim