Anlık Bildirim

Honor, GPU Turbo teknolojisine sahip ilk telefonunu tanıttı: Honor Play

Honor bugün devrim niteliğindeki GPU Turbo teknolojisi ile güçlendirilmiş ilk akıllı telefonunu tanıttı. Oyun odaklı Honor Play, HDR kalitesinde grafikler ve gelişmiş ses deneyimi vadediyor.
Honor bugün Honor 9i (2018) ve Honor Play olmak üzere iki akıllı telefon tanıttı. Huawei'nin alt markası olarak bildiğimiz şirketin duyurduğu tek şey yeni akıllı telefonları değildi. Honor ayrıca daha fazla güç tasarrufu sağlamanın yanında yüksek kalitede grafikler sunmak için yazılım ve donanım üzerinde yapılan optimizasyonlardan yararlanan “GPU Turbo” teknolojisini tanıttı.
Çinli şirket bu teknoloji sayesinde akıllı telefonların grafik işleme performansının %60'a kadar artacağını ve güç tüketiminin ise %30 oranında azalacağını söylüyor. Etkinlikte duyurulan iki telefondan birinin, yani sadece Honor Play modelinin GPU Turbo teknolojisine sahip olduğunu belirtelim.

GPU Turbo teknolojisine sahip ilk telefon

Honor Play, GPU Turbo teknolojisiyle gelen ilk telefon olmuş durumda. GPU Turbo'nun altı çizilen en önemli özelliği HDR benzeri görselleştirme (rendering) yapabilmesi. Bu sayede HDR olmayan oyunlarda bile HDR kalitesinde grafikler oluşturulabilecek.
Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda, 19:9 görüntü oranı sunan 1080 x 2280 piksel çözünürlükte 6.3 inç Full HD+ ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte çentikli bir tasarımla geliyor. Yani bu sayede telefondaki ekran-gövde oranı %89'a yükselmiş durumda. Honor Play gücünü NPU (Nöral İşlem Birimi) ve varyantına göre 4 GB / 6 GB RAM'in eşlik ettiği sekiz çekirdekli Kirin 970 işlemcisinden alıyor.

Gelişmiş görsel ve işitsel deneyim

Cihaz, microSD kart kullanılarak genişletilebilen 64 GB dahili depolama alanına sahip. Bunun yanı sıra 7.1 kanal Histen ses ve 3D oyun ses efektleri sunabilen Honor Play, isminden de anlaşılabileceği üzere oyun odaklı bir akıllı telefon. Android 8.1 Oreo tabanlı EMUI 8.2 arayüzü ile çalışan cihaza 3.750 mAh kapasiteli çıkarılamayan bir pil güç veriyor.
Honor Play, daha hızlı otomatik odaklama ve otomatik sahne algılama özelliği sunan 16 MP + 2 MP sensörlü çift arka kameraya sahip. Kamera siteminin yapay zeka tarafından desteklendiğini belirtelim. Ön tarafında ise selfie çekimleri için 3D stüdyo aydınlatması ve portre modu sunan 16 MP çözünürlükte bir kamera var.

Desenli arka tasarıma sahip özel versiyon

Metal yekpare tasarım ile gelen akıllı telefon Siyah, Mavi ve Mor olmak üzere üç renk seçeneğiyle sunulacak. Ayrıca Siyah ve Kırmızı renkte, desenli arka tasarımıyla dikkat çeken özel üretim Honor Play Cool versiyonu da var.
Honor Play'in 4 GB RAM'le güçlendirilmiş varyantı 312 dolar, 6 GB RAM'li modeli ise 375 dolar fiyat etiketi ile piyasaya sürülecek. 6 GB RAM ile gelen sınırlı sayıdaki özel versiyonu almak isteyenlerin ise 390 doları gözden çıkarması gerekecek.  Bugün ön siparişe açılan telefonun 11 Haziran'da Çin'de satışa sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim