Anlık Bildirim

Huawei büyümenin anahtarını fiziksel mağazalarda görüyor

Yıllardır akıllı telefon pazarının değişmez isimlerinden birisi olan Huawei, geleceğini garanti altına almak adına büyük bir mağazacılık hamlesine hazırlanıyor.

Çin'in en büyük dünyanın ise üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei, satışlarını daha da artırmak adına önemli adımlar atıyor. Donanım ve yazılım tarafında önemli yatırımları olan firma, tüketiciye daha çok yakın olma konusunda da yatırımlarını artırıyor. 

Huawei bu yıl 77 milyon civarında akıllı telefon satışı yaptı ve 100 milyon satış hedefine oldukça yaklaştı. Firma Huawei Mate 8 akıllı telefon modelinden 10 milyon satış rakamı bekliyor. Yıl bazında yüzde 60 artış kaydeden Huawei, bu noktada Samsung ve Apple'ın önünde. Tabii sevkiyat sayısı açısından üçüncü sırayı alabiliyor. 

Huawei gelecek yıllarda daha fazla satış yapabilmek ve akıllı telefon pazarında daha rekabetçi olmak adına marka tanınırlığını ve perakende kanallarını artırma  kararı aldı. Firma Çin'in pek çok şehrinde satış mağazası açarken, gelecek yıl da farklı ülkelerde satış mağazaları açacak. Huawei toplamda 1000 satış mağazasına ulaşmayı hedefliyor. Böylece tüketicinin daha çok çıkacak. 

Benzer bir stratejiyi Apple, Samsung, Microsoft gibi pek çok teknoloji devinde de görmek mümkün. Bir alışveriş merkezinde gezinirken, teknoloji mağazalarında aranmak yerine ilgili markanın özel mağazasına giderek istediği ürünü inceleyebilmek tüketiciye daha pratik geliyor. 

Donanım tarafında ise firma ses getirecek pek çok teknolojiye imza attı. En güçlü mobil yonga setlerinden olan Kirin 950'den tutun da en hızlı şarj teknolojisine kadar bu yıl pek çok yeniliğe şahit olduk. Yaptığı yatırımlar Huawei'yi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim