Anlık Bildirim

Huzurlarınızda Galaxy Note 3 : 5.7 inçlik Full HD ekran, deri kaplama arka kapak



Huzurlarınızda Galaxy Note 3 : 5.7 inçlik Full HD ekran, deri kaplama arka kapak


Uzun süredir iddiaları sizlere ulaştırdığımız Note ailesinin yeni üyesi Galaxy Note 3 bugün yapılan IFA 2013 etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı.

Samsung'un Galaxy S4 satışlarının beklendiği gibi gitmemesi neticesinde, tedarik zincirine doğacak boşluğu Galaxy Note 3 modelinin satışları ile dolduracağı sözünü vermesi açısından da model önem arz ediyor.

Bugüne kadar gündeme gelen iddialardan çok farklı olmayan bir donanım karşımıza çıkıyor. 5.7 inçlik Super AMOLED ekranda Full HD çözünürlük sunan Samsung, yüzde 25'e kadar enerji verimliliği sunan Pholed ve dayanıklılığı üst seviyeye çıkaran Gorilla Glass 3 ile ekranı destekliyor.

Galaxy Note 3 ile önceki modellerden farklı olarak arka kapağında deri kaplamaya yer vermiş. Böylece plastik odaklı eleştirileri bir nebze de olsa dindirmeyi planlıyor. Ancak deri kaplamanın vinleks olduğuna dair tecrübeler mevcut. Ekranda S Pen ile uyumlu olarak daire şeklinde ortaya çıkan bir düzenleme menüsü ve kalem ile boyutlarını belirleyebileceğiniz ikinci uygulama ekranı şu ana kadar tanıtılan yenilikler. 
Modelin boyutları Galaxy Note 2'den çok az büyük ve 8.3mm kalınlık sunuluyor. Ağırlık 168 gramda tutulmuş. Arka kapaklar farklı renklerde seçeneklere sahip. S View kılıflar ile Note 3 modelinin önizleme yapabileceğiniz mini ekranı biraz daha büyümüş.
 
İşlemci tarafında kısa süre önce tanıtımı yapılan Exynos 5420 yongaseti yer alıyor. Bu yongasetinde 1.9GHz saat hızında çalışan Cortex-A15 tabanlı 4 çekirdek ve 1.3GHz saat hızında çalışan Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdek işlem gücüne göre sırasıyla devreye giriyor. 

Grafik tarafında ise ilk nesilden farklı olarak 6 çekirdekli Mali-T628 birimi yer alıyor. Mali-T628 grafik birimi T6xx serisinde ikinci nesil olarak kabul ediliyor ve 8 çekirdeğe kadar ölçeklenebiliyor. Birim; OpenGL ES 1.1, 2.0, 3.0 ile OpenCL 1.1 ve DirectX 11'e de destek sunuyor. İşlemcinin yükünü bazı noktalarda yüklenen grafik birimi böylece performans artışı ve enerji verimliliğine katkı sağlıyor. Mali-T628 ilk nesile göre iki kata varan performans artışı sağlıyor. 

Yongasetindeki çoklu görüntü sıkıştırıcısı sayesinde multimedya içeriği ekrana yansıdığında toplam sistem gücü azaltılıyor. Böylece 2500x1600 gibi yüksek çözünürlüklü ekranlarda da batarya tüketimi düşürülüyor. Ayrıca ekranın sık sık yenilenmesini gerektirecek uygulama ve oyunlarda da batarya ömrü korunuyor. Bu da Galaxy Note 3'ün batarya ömrünün iddialı bir seviyeye çıkabileceğini gösteriyor.

5420 yognasetinde Samsung, ilk nesilde sunduğu 1600MHz hızındaki 2x32 bit LPDDR3 desteğini 1866MHz'e çıkarmış ve bantgenişliğini 933MHz'de saniyede 14.9Gb'a artırarak herhangi bir darboğaz yaşanmasını engellemiş. Böylece hızlı veri işleme ve Full HD kablosuz görüntü aktarımı mümkün kılınmış. 1080p video oynatma ve işlemede de 60 kare/saniye seviyesine çıkılmış.

Modelin 4G LTE altyapısı bulunan ülkelere sunacağı LTE versiyonunda ise 2.3GHZ saat hızında çalışan Snapdragon 800 yongaseti yer alıyor ve pek çok avantajı ile Exynos 5420 yongasetinden geri kalmıyor. Grafik tarafında ise Full HD içerikleri en iyi şekilde kaldırabileceğine inanılan Adreno 330 yer alıyor. 
 
Galaxy Note 3 modelinin RAM seviyesi ise iddiaların diğer bir noktasıydı. Kimi çevreler 2GB, kimi çevreler ise 3GB seviyelerinden bahsederken, Samsung 3GB RAM seviyesini tercih etmiş.
Samsung artık 16GB depolama kapasitesine son veriyor ve 32GB/64GB şeklinde yeni versiyonlar belirliyor. Depolama kapasitesi microSD kartlarla 64GB'a kadar çıkarılabiliyor. 
13MP çözünürlükteki kamera ile rakiplerinden geri kalmayan firma, üretim sıkıntıları nedeniyle optik imaj dengeleme - OIS teknolojisini son anda iptal etmişti. Samsung sensörünü daha güçlü CRI LED flaş ile desteklemiş. Ön kısımda bir görüntülü görüşme kamerası yer alıyor. Sensör versiyona göre 4K çekim veya 60 kare/saniye hızında Full HD çekim yapabiliyor.
Modelin donanımına 3200mAh gücündeki batarya enerji sağlayacak. Enerji tüketiminde yapılan optimizasyonlarla birlikte Galaxy S4'ten daha iyi kullanım sürelerine ulaşılabileceği yorumları yapılıyor. Samsung, önceki Note modeline göre yüzde 40 daha fazla video oynatım sürelerine erişilebileceğini belirtiyor. İşletim sistemi ise Android 4.3. Ses tarafında 192KHz, 24 bit frekansları destekleniyor. 

Bağlantı tarafında Bluetooth 4.0, 5. nesil WiFi, Miracast kablosuz görüntü aktarımı, NFC, GPS/GLONASS, kızılötesi portu şeklinde özellikleri saymak mümkün. Model USB 3.0 desteği sağlarken, geçmişe dönük microUSB portlarına da uyum sunuluyor.
Galaxy Note 3 modeli 25 Eylül tarihinde 149 ülkede satışa sunulacak. Fiyat konusunda henüz bir bilgi yok.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13734 kez okundu.
138 kişi, toplam 190 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim