Anlık Bildirim

Jolla, ikinci akıllı telefonunu görücüye çıkardı

Akıllı telefon pazarının yeni isimlerinden Jolla, Sailfish OS platformu ile pazarda tutunmaya çalışıyor. 4 yıl aradan sonra firmanın ikinci akıllı telefonu piyasaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında, yeni bir işletim sistemi ile benimsenmek ve kendisini kabul ettirebilmek oldukça zor. Android ve iOS platformunun hüküm sürdüğü pazarda, Microsoft geçmişten gelen tecrübesi ile ayakta durmaya çalışıyor. BlackBerry ise Android platformuna yöneldi bile. Firefox OS ise havlu atmış durumda.

Finlandiyalı Jolla ise, Sailfish adındaki işletim sistem ile 4 yıldır pazarda tutunmaya çalışıyor. Nokia’nın eski mühendislerinin kurduğu Jolla girişimi, MeeGo üzerine inşa ettikleri Sailfish işletim sistemini taşıyan ilk akıllı telefonu 2013 yılında piyasaya sürmüştü. Şimdi ikinci telefon da geldi.

Sailfish OS, açık kaynak Linux platformunu kullanıyor ve Android gibi bir kısmı değil tamamı geliştiricilerin erişimine açık. Yani isteyen, baştan bir Sailfish versiyonu yazabiliyor. Sürükleme tabanlı bir arayüz sunan Sailfish, gelişmiş bir görev yöneticisine sahip. Android uygulamalarını harici kaynaktan yükleme imkanı mevcut ve Android telefonlara da Sailfish işletim sistemi kurulabiliyor.

Firmanın ikinci akıllı telefonu Jolla C ismini taşıyor ve sadece topluluk programına katılan kullanıcılara özel satışa sunuldu. 1000 adet üretilen akıllı telefonun hepsi satılmış durumda. Jolla geniş bir dağıtım kanalı içerisine girmektense, doğrudan müşterisine ulaşabileceği bir yol benimsemiş durumda. Böylece raflarda telefon da kalmamış oluyor.

5 inçlik 720p çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan Jolla C, 4 adet Cortex-A7 çekirdekli Snapdragon 212 yonga setinden gücünü alıyor. 2GB RAM ve 16GB artırılabilir kapasite ile desteklenen modelde; 8MP çözünürlüğünde arka kamera, 2500mAh kapasiteli batarya, Sailfish OS 2.0 gibi diğer özellikler mevcut. Modelin fiyatı ise 170 Avro olarak belirlenmiş.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim