Anlık Bildirim

Karşınızda BlackBerry Z10

Karşınızda BlackBerry Z10
Geçmişten günümüze pek çok söylentiye konu olan BlackBerry Z10, Research in Motion'ın (Yeni ismiyle: BlackBerry) New York'ta düzenlediği tanıtım etkinliği kapsamında resmiyete kavuştu. Fiziksel özelliklerle başlayacak olursak, 130 mm uzunluğunda, 66 mm genişliğinde, 9.3 mm kalınlığında ve yaklaşık 135 gram ağırlığında tasarlanan akıllı telefon, bugüne kadar üretilmiş tüm BlackBerry cihazlarından daha farklı tasarım çizgileri taşıyor. Ön yüzünde herhangi bir fiziksel tuş bulunmayan akıllı telefonun, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği söz konusu.
Sade tasarımıyla dikkatleri üzerinde toplayan BlackBerry Z10'da, Qualcomm firmasının çift çekirdekli (Krait) MSM8960 Snapdragon S4 Plus platformu tercih edilmiş. 28 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen ve 1.5 GHz saat hızında görev yapan bu platform, grafik yeteneklerini ise Adreno 225 grafik işlem birimine borçlu. 2 GB RAM'e ve 16 GB'lık dahili depolama alanına yer verilen akıllı telefonda, microSD kart girişinin unutulmadığını görüyoruz. 32 GB'lık microSD kartlar sayesinde kapasiteyi toplamda 48 GB'a kadar yükseltme şansımız var. BlackBerry Z10'nun, 4.2-inç büyüklüğündeki dokunmatik kapasitif ekranı, 1280 x 768 piksel çözünürlük ve 356 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.
Akıllı telefonun ön yüzüne 2 megapiksel çözünürlüğünde, arka yüzüne ise 8 megapiksel çözünürlüğünde, otomatik odaklama ve LED flaş özellikli ana kamera yerleştirilmiş durumda. Öndeki kamera 1280 x 720 piksel (HD) hareketli görüntü kaydına olanak tanırken, ana kamera 1920 x 1080 piksel (Full HD) hareketli görüntü kaydı yapabiliyor.
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n bağlantısına, NFC (Near-Field Communication) antenine, GPS'e, Bluetooth 4.0'a ve hücresel ağ üzerinden hızlı internet bağlantısı için LTE alt yapısı desteğine ev sahipliği yapan akıllı telefonda görüntü aktarımı için microHDMI portu mevcut. Batarya kapasitesi ise 1.800 mAh. Akıllı telefonun kasası yekpare yapıda olmadığı için yanımızda yedek batarya taşıyabiliyoruz.
BlackBerry Z10'nun 2 yıllık sözleşmeli satış fiyatının 199.99$ olması bekleniyor.
Karşınızda BlackBerry Z10
Karşınızda BlackBerry Z10
Karşınızda BlackBerry Z10
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7354 kez okundu.
63 kişi, toplam 73 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim