Anlık Bildirim

LG G Pro 3 firmanın kendi işlemcisi ile gelebilir

LG G Pro 3 firmanın kendi işlemcisi ile gelebilir

G3 amiral gemi modeli ile başarılı satışlar yapan ve bu yıl için 10 milyon satış hedefi koyan LG uzun süredir kendi işlemcisini geliştirmek adına çalışmalar yapıyor. Apple, Samsung, Huawei gibi firmaların arasında kendisine yer edinmek isteyen LG henüz ortaya somut bir şeyler koyabilmiş değil.

LG G3 modelinde bir ihtimal Odin adındaki bu işlemcinin kullanılması bekletisi boşa çıkınca gözler bu sefer G Pro serisine çevrildi. Firmanın Phablet segmentindeki önemli oyuncusu olan G Pro serisinin üçüncü üyesinde Odin işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyor. 

Güney Kore'den gelen bilgilere göre LG-F490L adındaki orta seviye prototip cihazında bir süredir Odin işlemcisini test eden firma, gelecek yıl itibariyle pazara ilk hamlesini yapmaya hazırlanıyor. Şubat 2015 civarında piyasaya çıkması beklenen G Pro 3 modeline güç vereceği tahmin edilen Odin işlemcisi 4 adet Cortex-A15 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A7 çekirdeği barındırıyor. Ancak bunların 64-bitlik versiyonlara dönüşmesi ihtimali de mevcut. 

LG kendi işlemcisinin üretimi için TSMC firması ile anlaşmış durumda. Odin işlemci serisinde ARM'ın Cortex mimarisini temel alan üyeler yanında özelleştirilmiş bir üye de yer alacak. Ancak bunun G Pro 3 modelinde yer alıp almayacağı bilinmiyor. 

Dışa bağımlılıktan kurtulma adına kendi geliştirdiği batarya, ekran gibi bileşenlerinin yanına işlemciyi de eklemeyi isteyen LG'nin bu hamlesinin ne derece başarılı olacağını zaman içinde göreceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
841 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim